«На одне Сонце в світі стало менше»: в Польщі трагічно загинула молода художниця з України

Ольга Мітелка

Водій вантажівки збив українку на пішохідному переході. Тест на алкоголь показав, що в момент ДТП він був тверезий.

Related video

У польському Слупську вантажівка збила дівчину з України. Від отриманих травм та померла. Загиблою виявилася молода художниця з Херсона Ольга Мітелка, яка переїхала до Польщі після повномасштабного вторгнення Росії. Про загибель колишньої студентки повідомили на сторінці Херсонського національного технічного університету, де до війни навчалася дівчина.

“Сьогодні вся університетська спільнота ХНТУ з болем у серці дізналася про значну втрату – загинула талановита, мила та завжди усміхнена випускниця кафедри дизайну Оля Мітелка. Оля залишила глибокий слід у наших душах і серцях. Її світлий образ, доброта і щира усмішка назавжди залишаться в наших теплих спогадах. Вона була джерелом натхнення та радості для всіх, хто мав щастя знати її”, — йдеться в повідомленні.

За повідомленням ЗМІ, водій вантажівки збив Ольгу на пішохідному переході. Тест на алкоголь показав, що в момент ДТП він був тверезий. Слідство у справі трагічної ДТП за участі українки триває.

“На одне Сонце в світі стало менше. В моєму серці назавжди пам’ять про тебе. Талановита, смілива, безкінечно життєрадісна та добра. Твій шлях був недовгим, але неймовірно яскравим” – написала Марія Артеменко, перша проректорка ХНТУ.

Як повідомляє “Суспільне”, перебуваючи у Польщі Ольга Мітелка приєдналась до польського “Клубу Пластика”, який функціонує у Слупську. Вона взяла участь у виставці “Мистецький перегляд Клубу Пластика” (Przegląd Artystyczny Klubu Plastyka”) та представила свої дві картини. На виставці херсонка представила два портрети українок.

Довгий час дівчина малювала свої картини вдома, у маленькій кімнаті в хостелі. Вона розповідала, що відчувала себе дуже самотньо, як мисткиня, і дуже хотілося потрапити до компанії колег. її картини у ФБ побачила учасниця “Клубу Пластика” і була вражена. Через деякий час вона запропонувала Ользі стати теж частиною клубу.

22 травня 2024 року Ольгу Мітелку поховали в Слупську.

Нагадаємо, що 10 квітня у Польщі знайшли тіла трьох українців, затримано семеро підозрюваних. У поліції припускають, що вони якийсь час жили у покинутому будинку, і між ними стався конфлікт.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *