«Наступні кілька годин вирішальні»: представники Фіцо повідомили про стан прем’єра

Фото: TASR | Роберта Фіцо перевозять до лікарні

У словацького політика кілька разів поцілили з вогнепальної зброї в місті Гандлов. Його повезли на гелікоптері до Банська-Бистриці через необхідність термінового втручання.

Related video

У Роберта Фіцо, прем’єр-міністра Словаччини, стріляли сьогодні під час візиту до міста Гандлов. Наразі його стан оцінюють, як важкий. Усе вирішать кілька наступних годин, повідомляють представники Фіцо на його сторінці в Facebook.

“На життя Роберта Фіцо робили замах. У нього кілька разів стріляли, і нині він перебуває в небезпечному для життя стані. Наразі його везуть на гелікоптері в Банська-Бистрицю, оскільки до Братислави добиратися буде занадто довго через необхідність термінового втручання. Наступні кілька годин — вирішальні”, — повідомляють на сторінці прем’єр-міністра.

Перші секунди після нападу на Фіцо

За даними кореспондента ТСР, на місці події пролунало кілька пострілів, нападника затримали. Майданчик перед Будинком культури в Гандлові, де проходило засідання уряду, зараз евакуюють.

Свідки повідомляють, що чоловік із натовпу почав стріляти в прем’єр-міністра після того, як він вийшов привітати жителів міста. Пролунало три, або чотири постріли. Злочинця було затримано. За попередніми даними — це 71-річний житель міста Левіце.

Політики та голови держав з усього світу висловлюють свою підтримку Фіцо. Президент Зеленський рішуче засудив напад на прем’єр-міністра Словаччини, заявивши, що слід докласти всіх зусиль, щоб “насильство не стало нормою в будь-якій країні, формі або сфері”.

Повідомлення від Володимира Зеленського

“Ми щиро сподіваємося, що Роберт Фіцо швидко одужає”, — написав президент України.

Нагадаємо, раніше Фокус писав про те, що відомо про замах на життя Роберта Фіцо.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *