Поет, який сам пережив замах: ЗМІ розповіли, що відомо про того, хто стріляв у Фіцо

Фото: TASR | Затримання стрільця після замаху на Роберта Фіцо

Стрільця затримали одразу після замаху. Деякі словацькі ЗМІ пишуть, що вбити прем’єра Словаччини намагався 71-річний письменник Юрай Чинтула.

Related video

Того, хто стріляв у прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, одразу затримали. За інформацією словацького видання Noviny, ймовірним стрільцем є письменник Юрай Чинтула. Для замаху він використовував короткоствольну зброю, на яку в нього є дозвіл.

Про це також повідомила низка інших місцевих видань. Юрай Чинтула народився 1953 року, з 2005 року є одним із засновників літературного клубу “ДУГА”.

Юрай Чинтула Фото: Соцмережi

До 2016 року він був головою літературного клубу і написав три поетичні збірки. З 2015 року Чинтула є членом Товариства словацьких письменників і прихильником ліберальної партії “Прогресивна Словаччина”.

У 2016 році він працював водієм у торговельному центрі в Левиці, і сам пережив замах, коли на нього напав молодий чоловік, який перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Коли Роберт Фіцо вийшов на площу, щоб поспілкуватися з людьми, хтось крикнув йому: “Робо, йди сюди!”. Він подумав, що йому хочуть потиснути руку, але тут пролунали постріли.

Затримання стрільця після замаху на Фіцо Фото: TASR

Журналісти Aktuality зв’язалися із сином затриманого стрілка. Той заявив, що шокований тим, що трапилося, і підтвердив, що у батька був дозвіл на володіння пістолетом.

“Я гадки не маю, що хотів зробити батько, що він планував, чому це сталося. Я вам ось що скажу — він за нього не голосував. Це все, що я можу сказати про це”, — син затриманого повідомив, що його батько ніколи відкрито не говорив про напад на Фіцо. І заперечував, що його батько був пацієнтом психіатричної лікарні.

Момент замаху на Фіцо

Нагадаємо, зараз стан Роберта Фіцо оцінюють як важкий. Вертольотом його перевезли до Бансько-Бистриці. Представники прем’єр-міністра повідомляють, що наступні кілька годин будуть “вирішальними”.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *