«Не дали вибору»: російські мільярдери Фрідман і Авен назвали помилкою інвестиції за кордон

Фото: УНІАН | Російські мільярдери Фрідман і Авен назвали помилкою інвестиції за кордон

За словами російських бізнесменів Михайла Фрідмана і Петра Авена, західні бізнесмени і політики також мають нести відповідальність за нинішню ситуацію в РФ.

Related video

Російські бізнесмени Петро Авен і Михайло Фрідман визнали, що вкладення своїх мільярдів у європейські країни виявилося помилкою. Про це вони повідомили в коментарі агентству Bloomberg.

“Мені не дали вибору, мене витіснили… Сьогодні той факт, що ми вклали гроші в Англію, виглядає колосальною помилкою”, — заявив Фрідман.

Від самого початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, він проживав у Лондоні, незважаючи на скарги на санкції. У жовтні, він спочатку перебрався до Ізраїлю, а після погіршення безпекової ситуації в цій країні, він повернувся до Москви.

“У мене величезний будинок і сад, і британська влада не дозволила мені найняти ні прибиральницю, ні садівника… Мені доводилося бути вдома щовечора і двічі на тиждень проходити перевірку в поліцейській дільниці. Я теж не міг користуватися своєю машиною і був змушений користуватися громадським транспортом, а мій будинок далеко від метро”, — поскаржився Фрідман.

Його бізнес-партнер Петро Авен, маючи громадянство Латвії, переїхав у цю країну з Великої Британії минулого року. Тепер і він визнає, що інвестиції в європейські країни були помилкою, і висловлює невдоволення “психологічним тиском”, викликаним санкціями.

За його словами, ще в липні 2022 року під час вильоту з Великої Британії до Прибалтики поліція допитувала його в аеропорту Лондона протягом трьох годин і в якийсь момент запитала, чому він та його партнери вклали мільярди на Захід і розмістили свій головний офіс в Англії.

“Через помилку!”, — відповів мільярдер.

Фрідман і Авен стверджують, що не розуміють, чому проти них ввели санкції. Західні бізнесмени і політики несуть відповідальність за нинішню ситуацію в Росії “безумовно не менше, ніж так звані російські олігархи”, заявив Авен Bloomberg.

Нагадаємо, 18 серпня в Офісі генпрокурора склали повідомлення про підозру олігарху Михайлу Фрідману. Його підозрюють в участі у злочинній схемі, яка допомагала ухилятися від сплати податків в Україні.

Раніше повідомлялося про те, що компанія, яка належить банкіру Фрідману, уклала угоди на мільйони доларів з російськими державними організаціями, включно з автозакупівлями для Росгвардії та забезпеченням охорони Володимира Путіна. Ці контракти були підписані до і після повномасштабного вторгнення Росії.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *