«Не визнаємо вибори вільними»: у Держдепі США назвали Путіна президентом РФ (відео)

Фото: РІА Новини | У Держдепі США назвали Путіна президентом РФ

Сполучені Штати не відправлятимуть представника на так звану інавгурацію російського президента, яка відбудеться 7 травня.

Related video

США визнають очільника Кремля Володимира Путіна президентом Росії. Про це заявив на брифінгу офіційний представник держдепартаменту Метью Міллер.

Він наголосив на тому, що американська влада не вважала вибори в РФ вільними і чесними. Зі слів Міллера, Путін — президент Росії, а також й надалі має намір обіймати цю посаду.

Важливо "Боюсь, що Путін хоче всю Україну": в Італії заговорили про необхідність переговорів з РФ

“Ми, звісно, не визнаємо ці вибори вільними і чесними, але він президент Росії й збирається й надалі бути ним”, — заявив Міллер.

На інавгурацію Путіна США свого представника не відправлять. Церемонія відбудеться 7 травня.

Представник Держдепартаменту прокоментував й російську ядерну риторику. Метью Міллер назвав заяви нерозважливими та безвідповідальними. США нині не бачать жодних причин коригувати власну ядерну позицію у відповідь на ці заяви, а також на ознаки того, що Росія готується застосувати ядерну зброю в Україні.

Ядерні погрози РФ

Путін 6 травня доручив випробувати в РФ нестратегічну ядерну зброю. У Росії запланували провести військові навчання з відпрацювання навичок застосування нестратегічної ядерної зброї. Міністерство оборони Росії зазначило, що військові навчання спрямовані на підтримку готовності особового складу до бойового застосування зброї масового ураження, аби надати відповідь “провокаційним заявам і погрозам” окремих західних політиків. Зазначається, що під час навчання заплановане практичне відпрацювання питань підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї.

Нагадаємо, 6 травня РФ офіційно пригрозила вдарити по військових об’єктах Британії. Москва розглядає слова голови британського МЗС Девіда Кемерона як свідчення серйозної ескалації і підтвердження дедалі більшої залученості Лондона до воєнних дій на боці Києва.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *