Нескінченні гроші: колишній бармен викрав понад 2 млн доларів через збій банкоматів (фото)

Фото: Скрін відео | Викрав гроші через збій банкоматів

Австралієць зрозумів, що банкомат помилково видає кошти та проводив транзакції у певний час доби, що дозволило йому отримати значні суми без відома Національного банку Австралії.

Related video

Колишній бармен Ден Сондерс поцупив понад 2 млн 476 тисяч доларів США з австралійського банкомата, у якому відбувся збій. Про це інформує The Sun.

У 2011 році він пішов зняти готівку, щоб заплатити за порцію напоїв, але мав тільки з собою трохи більше долара. Ден вирішив перевести близько 120 доларів зі свого кредитного рахунку. Банкомат Національного банку Австралії повернув його картку, і вказав: “транзакцію скасовано”.

Ден повернувся до свого автомобіля. Він відкрив свій рахунок, на якому було вказано, що у нього тепер понад 100 доларів.

Він зняв готівку та й надалі розпивав напої. По дорозі додому веселун знову спробував хитрість на тому ж банкоматі – і це спрацювало. Незабаром Ден виявив, що банкомати були відключені від загальної банківської мережі рано-вранці.

Це дозволило йому отримувати “нескінченні гроші”, переказуючи готівку між двома своїми рахунками. Трансакція буде зареєстрована в банку лише наступного дня, що призводило б до боргів, але він завжди зміг зняти ще після опівночі. У наступні місяці Ден продовжував використовувати збій. Його транзакції незабаром почали виходити з-під контролю.

Ден стверджує, що він зняв і витратив понад 2 мільйони доларів із багатьох банкоматів. Справжня сума ніколи не буде відома.

“З 12:00 до 1:00 я міг переказати будь-яку суму грошей до шести цифр за раз, 999 000, з моєї кредитної картки на мій ощадний рахунок”, — сказав Ден.

Ден Сондерс Фото: The Sun

З його слів, необхідна сума залишалася на ощадному рахунку протягом 24 годин, перш ніж вона поверталася. Якщо він проводив ще одну транзакцію перед попередньою, завжди можна було її залишити в кредиті.

Фото: The Sun

Ден Сондерс витратив кошти на дорогі обіди, приватні літаки та жінок. Австралієць побував на багатьох курортах. Він навіть заплатив за навчання своїх друзів в університеті.

Фото: The Sun

У листопаді 2014 року Дена заарештували й звинуватили в 111 злочинах, пов’язаних із шахрайством, обманом і крадіжкою. Його кинули до австралійської в’язниці суворого режиму на один рік. Банківський збій у Національному банку Австралії так й не пояснили.

Нагадаємо, у липня чоловік спробував поцупити банкомат за допомогою викраденого крана. Він проломив стіну магазину, після чого спробував втекти з місця злочину, вистрибнувши з транспортного засобу.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *