«Падіння Лі»: у Китаї звільнили міністра оборони, який ще влітку таємниче зник, — ЗМІ

Фото: РИА | У Китаї звільнили міністра оборони Лі Шанфу

Голова Міноборони Китаю Лі Шанфу раптово зник після того, як відвідав Росію та розкритикував політику США. Як з’ясували журналісти, його без пояснень усунули з посади.

Related video

У Китаї зняли з посади міністра національної оборони генерала Лі Шанфу. Про це 24 жовтня повідомили у виданні South China Morning Post.

За даними ЗМІ, генерала звільнили без пояснень. Це сталося на тлі обговорень, що Лі перебуває під санкціями США та з кінця серпня не з’являвся на публіці. Журналісти передали, що рішення про кадрові зміни ухвалив постійний комітет Всекитайських зборів народних представників.

У медіа наголосили, що Лі — вже другий міністр, якого раптово звільнили протягом року. У липні так само без пояснень в Китаї замінили міністра закордонних справ — замість Цінь Ґана посаду обійняв Ван Ї.

“На відміну від своїх колег на Заході, міністри закордонних справ і оборони Китаю в основному здійснюють політику, а не керують рішеннями. Але і Лі, і Цінь є членами Державної ради”, — зазначили у ЗМІ.

У матеріалі йдеться, що 65-річний Лі також залишається представником Народно-визвольної армії та членом Центральної військової комісії.

“Незрозуміло, чи означає падіння Лі подальше потрясіння в армії, яка переживає найдраматичнішу модернізацію в історії Китаю”, — додали журналісти.

Вони нагадали, що Китай прагне зробити свою армію провідною бойовою силою світу, досягнувши паритету зі США.

Хто замінить Лі на посаді, наразі невідомо.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з посиланням на розвіддані Вашингтону інформували, що Лі Шанфу відсторонили від виконання обов’язків міністра оборони. Раптове зникнення китайського посадовця порівнювали з сюжетами Агати Крісті.

Раніше, 16 серпня, Лі Шанфу пригрозив США, виступаючи в Москві. Міністр оборони завуальовано розкритикував зовнішню політику Вашингтону щодо Тайваню.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *