ПДЧ в НАТО – Альянс узгодив спільну позицію щодо інтеграції України – відео

Фото: Скрін відео | У НАТО узгодили спільну позицію

Американський лідер вважає, що наразі для України та Альянсу важливий момент для реалізації спільних задумів щодо спільного майбутнього.

Related video

Країни-члени НАТО вже остаточно узгодили спільну позицію щодо інтеграції України до структури Альянсу. Подробиці повідомив 11 липня президент США Джо Байден під час брифінгу на саміті у Вільнюсі.

Керівник американської держави зазначив, що наразі для нашої держави та НАТО “дуже важливий, критичний момент”. Він відзначив й лідерство генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у питанні планування спільної роботи.

“Ми узгодили формулювання, які мають відношення до приєднання України до НАТО”, – заявив Байден.

Столтенберг напередодні повторив, що союзники на саміті у столиці Литви мають намір надіслати сигнал Україні стосовно подальшої підтримки. Країни “погоджуються щодо позитивного та об’єднаного сигналу” щодо перспектив вступу України до НАТО.

Що таке ПДЧ в НАТО

План дій щодо членства в НАТО (ПДЧ НАТО) – програма відповідних дій для країн-кандидатів, які мають намір брати участь у діяльності організації. Відповідні норми учасники Альянсу ухвалили 24 квітня 1999 року на саміті НАТО у Вашингтоні, столиці США.

План дій щодо членства в НАТО має на меті реалізацію чітких умов та курсу на приєднання до Альянсу. ПДЧ є програмою для держав-претендентів, у якій вказаний відповідний перелік заходів для реалізації, що дозволить вступити до воєнно-політичного блоку.

Нагадаємо, 10 липня видання Bild повідомляло, що США та Німеччина вирішили не підтримувати спрощення ПДЧ в НАТО для України. В уряді ФРН підтвердили журналістам, що не погодилися стосовно спрощеного “Плану дій щодо членства” для Києва. Також виступили проти США, тоді як Велика Британія, Франція, Польща та країни Балтії підтримали рішення.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *