Після дебатів: демократи заговорили про заміну Байдена на виборах президента, — NYT

Фото: Скриншот | У США заговорили про зміну кандидатури Байдена на виборах

Представник штабу глави Білого дому розповів, що людина, яка була на сцені з Дональдом Трампом, навряд чи зможе перемогти. Водночас, з технічного боку, зняття кандидата з виборів на такому пізньому етапі — складний процес.

Related video

У Демократичній партії Сполучених Штатів Америки могли задуматися над тим, щоб замінити кандидатуру Джо Байдена на майбутніх виборах президента. Причиною стали нібито провальні дебати. Про це йдеться в матеріалі The New York Times.

Інформацією про це з журналістами поділилися високопоставлені представники штабу чинного американського президента, які говорили на умовах анонімності. Багато хто міг вважати виступ Джо Байдена непереконливим через регулярні застереження, слабкий голос, а також нездатність висловити позицію з ключових питань.

“Партії існують для того, щоб перемагати. Людина, яка була на сцені з Трампом, не може перемогти. Страх перед Трампом придушував критику Байдена. Тепер цей самий страх підживлюватиме заклики до його зняття як кандидата”, — заявив анонімний чиновник.

Ендрю Янг, який брав участь у праймеріз Демократичної партії 2020 року, також виступив за те, щоб замінити кандидата на виборах президента, про що написав на своїй сторінці в соціальній мережі Х (колиш. Twitter).

Такий сценарій активно обговорили представники демократів і у вечірніх ефірах деяких американських телеканалів, однак на такому пізньому етапі це вкрай складне завдання, яке технічно буде складно виконати.

“Усі 50 штатів уже провели праймеріз, і Байден отримав від них переважну більшість делегатів. Тільки сам Байден може доручити цим делегатам голосувати за когось іншого, оскільки вони зобов’язані голосувати за нього, якщо він не зніме кандидатуру до з’їзду Демократичної партії в серпні цього року”, — ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні у США відбулися перші дебати перед виборами президента, під час яких два головні кандидати мали переконати народ проголосувати за них. Дональд Трамп заявив, що якщо його оберуть президентом знову, він закінчить бойові дії в Україні ще до інавгурації. Джо Байден же назвав главу Кремля Володимира Путіна військовим злочинцем, який хоче відродити СРСР.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *