Послуга Моссаду: президент Ірану летів у старому гелікоптері в погану погоду, – журналіст Bild

Фото: РБК-Україна | Ібрагім Райсі

За словами журналіста Юліана Рьопке, іранський лідер летів на 45-річному Bell 212 у “явно не найкращі погодні умови”.

Related video

В неділю, 19 травня, розбився гелікоптер, на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Райсі та глава МЗС країни Хосейн Амір-Абдоллахян. Відомо, що вертоліт розбився під час аварійної посадки в Східному Азербайджані, звʼязок із бортом було втрачено. На думку кореспондента Bild Юліана Рьопке, подібна ситуація є “самогубством” та “подарунком Моссаду”.

“Якщо звіти правдиві, Райсі подорожував у 45-річному Bell 212 за погодних умов, які, звичайно, не були VFR, іранський режим міг зробити Моссаду велику послугу. Це просто самогубство”, — написав він.

Пост Юліана Рьопке

Також Рьопке пише, що у той час, як Європейський Союз поспішає на допомогу Тегерану, народ Ірану святкує підозрювану смерть одного зі своїх найвідоміших лідерів.

Пост Юліана Рьопке

Разом з тим, як інформує ізраїльський телеканал 12, дипломатичні джерела у західних країнах стверджують, що президент Ірану Ібрагім Райсі не вижив після аварії свого гвинтокрила.

Водночас пошуки ускладняються сильні тумани та відсутність зв’язку поблизу ймовірного місця падіння вертольоту. Тим часом Reuters, який є більш обережним у своїх прогнозах, повідомляє, з посиланням на іранського чиновника, що життя президента Ірану та очільника МЗС країни “під загрозою”.

Зараз рятувальники проводять рятувальну операцію, однак наявна інформація, яку вони отримують із місця катастрофи, викликає занепокоєння.

Нагадаємо, що гелікоптер президента Ірану Ібрагіма Райсі потрапив у аварію 19 травня. Авіакатастрофа сталася у момент повернення політика з відкриття греблі на кордоні з Азербайджаном.

Також Фокус писав, що разом з Райсі знаходилися міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахян, губернатор Східного Азербайджану Малік Рахматі й представник верховного лідера Мохаммад Алі аль-Хашем.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *