Протести в Ізраїлі — люди вимагають відставки Нетаньягу — відео

В Ізраїлі почалися масштабні протести

За даними журналістів, організатори протесту закликали прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу і його уряд подати у відставку і провести дострокові вибори в Ізраїлі.

Related video

В Ізраїлі спалахнули масові протести, супроводжувані вимогами про достроковий відхід уряду. Учасники мітингів наполягають на проведенні нових виборів. Про це повідомляє видання The Times of Israel.

Ініціатори масових демонстрацій закликали прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу і його адміністрацію до відставки, висунули вимогу про проведення дострокових виборів в Ізраїлі, а також висувають ідею про досягнення угоди щодо звільнення заручників. Наразі понад 130 осіб перебувають у полоні в секторі Гази.

Цього тижня в Єрусалимі буде проведено чотири дні протестів і масових зібрань.

Організатори стверджують, що в заході взяли участь понад 100 000 осіб, тоді як ЗМІ повідомили про десятки тисяч присутніх.

Багато учасників заявили, що причина мітингів у тому, що Беньямін Нетаньягу досі утримує владу, незважаючи на те, що пройшло півроку з терористичної атаки з боку ХАМАС.

За даними поліції, щонайменше одного протестувальника затримали.

Протестувальники встановили понад сто наметів біля будівлі Кнесету, щоб провести ніч на місці подій.

Реакція Беньяміна Нетаньягу на протести

На пресконференції в неділю, 31 березня, коли розпочався протест із вимогою виборів, Нетаньягу заявив, що такий крок паралізує країну — “у розпал війни, за мить до перемоги” — на строк до восьми місяців.

Нагадаємо, що Ізраїль прибрав текст про напад ХАМАСу зі своєї пісні на Євробаченні після того, як керівники пісенного конкурсу попередили, що пісня “Жовтневий дощ” занадто політична.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *