Протидія нелегальній міграції: ФРН вводить контроль на кордонах з Польщею і Чехією, — DW

Фото: З відкритих джерел | Німеччина почала активну боротьбу із нелегальною міграцією

Крім вибіркових перевірок особистих документів, німецька поліція здійснюватиме так звані “гнучкі цілеспрямовані перевірки” на кордонах з цими країнами.

Related video

Міністерство внутрішніх справ Німеччини 27 вересня оголосило про негайне впровадження додаткового контролю на кордонах з Польщею і Чехією, які є одними з основних шляхів нелегального ввезення до країни людей. Про це повідомляє Deutsche Welle.

“Ми повинні зупинити жорстокий бізнес контрабандистів, які ризикують людськими життями заради максимального прибутку”, — наголосила очільниця відомства Ненсі Фезер.

При цьому вона зауважила, що важливо до мінімуму знизити проблеми, які можуть виникнути після нововведень, для тих людей, які живуть і працюють по різні боку кордону, а також для дозволених вантажних перевезень.

Важливо Міграція – не завжди зло. Чому Україні час вчитися жити за правилами нормального світу

Раніше відповідні служби трьох країн — Німеччини, Польщі і Чехії — планували розглянути можливість спільного стаціонарного прикордонного контролю, проте німецька міністерка все ж визнала, що поки це не на часі та утрималась від встановлення довгострокового контролю на кордонах.

Як повідомляє DW, кожен четвертий нелегальний мігрант з третіх країн потрапляє до Німеччини завдяки контрабандистам. За даними Міністерства внутрішніх справ ФРН, до кінця серпня частка таких мігрантів перевищила 20,3 тисячі осіб, більшість з яких прибули із Сирії, Афганістану, Туреччини та Іраку.

Нагадаємо, Фокус писав, що на італійському острові Лампедуза нещодавно склалася драматична ситуація з мігрантами-нелегалами.

Раніше Фокус наводив слова прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, який зазначив, що міграційна криза може відвернути увагу від вторгнення Росії в Україну.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *