Путін зустрівся з Кадировим — в ISW назвали мотиви президента РФ

Фото: РИА Новости | Володимир Путін і Рамзан Кадиров

На думку американських аналітиків, Володимир Путін відповів на лояльність Рамазана Кадирова, виявлену під час військового заколоту Євгена Пригожина.

Related video

Президент Російської Федерації Володимир Путін провів зустріч із Рамзаном Кадировим, сигналізуючи таким чином про готовність і надалі підтримувати голову Чечні. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни ISW від 28 вересня.

Як зазначають аналітики, зустріч відбулася на тлі чуток про проблеми зі здоров’ям Рамзана Кадирова та суспільного резонансу навколо побиття ув’язненого його сином Адамом Кадировим.

Важливо "Жорстоко та криваво": в ГУР розповіли про сценарій, який "зіграють" після смерті Кадирова (відео)

Автори звіту вказали на те, що на відміну від попередньої зустрічі з Путіним, на якій Кадиров був явно напруженим, цього разу глава Чечні мав більш розслаблений вигляд. При цьому президент РФ високо оцінив діяльність чеченських військових в Україні, а також те, як Кадиров керує республікою.

“Зустріч Путіна з Кадировим, імовірно, є відповіддю на висловлення Кадировим лояльності Путіну після збройного повстання Вагнера 24 червня і сигналізує про готовність Путіна продовжувати підтримувати Кадирова, попри нещодавні події”, — підсумували американські аналітики.

Зустріч Путіна з Кадировим: що відомо

Російський державний канал “Москва 24” 28 вересня повідомив, що Володимир Путін провів зустріч із Рамзаном Кадировим.

За даними ЗМІ, президент РФ і глава Чечні обговорили економічну ситуацію в республіці. Володимир Путін заявив, що “загалом ситуація позитивна”.

Пізніше стало відомо, що під час зустрічі Володимир Путін підтримав ідею зведення мечеті в Москві. Будівництво заплановано в Південно-Західному адміністративному окрузі міста, на вулиці Кадирова.

“Я вдячний Володимиру Володимировичу за такий цінний подарунок і безмежно вдячний за все, що він робить для зміцнення і розвитку нашої багатонаціональної держави”, — сказав Кадиров.

Нагадаємо, 15 вересня представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив про серйозні проблеми зі здоров’ям у глави Чечні Рамзана Кадирова. За словами спікера, інформацію підтвердили в “медичних і політичних колах”.

Після заяв медіа хвороби Рамзана Кадирова в мережі з’явилися кадри з його прогулянки. На відео глава Чечні радить прогулятися на свіжому повітрі тим, хто “не може відрізнити правду від брехні”.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *