РФ використовуватиме головування в Раді безпеки ООН для демонстрації сили, — ISW

Фото: З відкритих джерел | Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на засіданні РБ ООН

1 липня Росія перейняла головування у РБ ООН від Бельгії та буде очолювати цей міжнародний орган протягом місяця. Зокрема, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров головуватиме на дебатах 16 та 17 липня.

Related video

Росія, яка вперше з квітня 2023 року стала головувати у Раді безпеки Організації об’єднаних націй, буде використовувати це головування для того, щоб демонструвати свою силу та вплив, який вона має на міжнародну систему. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 1 липня 2024 року.

“Росія, ймовірно, буде використовувати цю позицію як базу для проєкції сили в міжнародній системі, як вона це робила історично”, — йдеться у звіті.

Аналітики уточнили, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров буде головувати на дебатах в РБ ООН 16 та 17 липня.

За оцінками ISW, у квітні 2023 року РФ використовувала своє головування в РБ ООН для просування кількох наративів щодо власного впливу на міжнародну систему та використовувала своє право вето у цьому органі, як основу для проєкції сили.

“Кілька високопоставлених російських чиновників нещодавно запустили кілька інформаційних операцій, спрямованих на те, щоб зняти з себе відповідальність за добре задокументовані порушення міжнародного права, скоєні Росією в Україні, і, ймовірно, для того, щоб створити умови для майбутнього головування в РБ ООН”, — зазначили в ISW.

Зазначимо, що Росія перейняла головування у РБ ООН від Бельгії 1 липня та матиме цю можливість протягом місяця, адже це передбачено статутом цієї організації, який передбачає ротаційне головування держав її членів.

Нагадаємо, 28 червня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про необхідність перемир’я в Україні, проте з Києвом Кремль домовлятися не готовий.

У звіті за 30 червня аналітики ISW повідомили, що Збройні сили України оточили російських окупантів біля Вовчанського Агрегатного заводу в Харківській області.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *