«Родина мами з України»: засновник Telegram Дуров заявив, що вчить українську мову

Фото: Павло Дуров / Instagram | Павло Дуров

Павло Дуров не приховує свого інтересу до вивчення іноземних мов. Зараз він опановує відразу вісім мов, включаючи українську.

Related video

Мільярдер та засновник соціальної мережі “Вконтакте” (VK) і месенджера Telegram, Павло Дуров виступив із зізнанням про своє українське коріння. Крім того, він розуміє українську мову та продовжує її вивчення. Про це Дуров написав у своєму Telegram-каналі.

За словами бізнесмена, родина його мами походить з України. Саме тому він зацікавився українською мовою ще у підлітковому віці.

“Мене, як лінгвіста за освітою, також захоплювали відмінності та схожість української та російської”, – наголосив засновник Telegram.

Важливо Росія вимагала видати дані українців, які влаштували "Революцію гідності", — Дуров

Також він підкреслив, що саме українська мова стала першою, на яку переклали інтерфейс соцмережі “ВКонтакте” у 2008 році. Перекладати інтерфейс допомагали волонтери. Дуров і його команда залишилися задоволені результатами.

“На той час більшість популярних в Україні вебсайтів були ще російською, однак мені хотілося дати нашим мільйонам користувачів з України свободу кастомізувати свій досвід”, – каже Дуров.

Він особисто проводив тестування україномовної версії й вважає, що саме це допомогло йому глибше опанувати українську мову.

“Незабаром після того, як ми запустили українську версію VK у 2008 році, я поїхав святкувати до Києва. Мене зачарувало те, як деякі слова звучать українською, і робив фотографії з довільними повідомленнями на фоні”, – стверджує програміст.

Водночас мільярдер похвалився, що розуміє близько 95% писемної та 85% розмовної української мови. Часом він просить одного з інженерів Telegram з України навчити його нюансів значення.

16 квітня стало відомо, що Павло Дуров дав розгорнуте інтерв’ю ексведучому Fox News Такеру Карлсону. Він зазначив, що вимушений спілкуватися із представниками ЗМІ, які є прихильниками різних політичних позицій.

Також 17 квітня Дуров заперечив чутки, що месенджер Telegram перебуває під контролем російських спецслужб.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *