Щойно із заводу: в США розбився винищувач нового покоління F-35 (фото)

F-35

F-35B прямував з Форт-Ворт, штат Техас, на базу ВПС Едвардс у Каліфорнії, коли розбився після дозаправки на базі ВПС Кертленд у Нью-Мексико.

Related video

В США під час польоту впав новітній винищувач F-35. Це сталося біля аеродрому поблизу аеропорту Альбукерке. Про це повідомляють ABC News.

Військовий літак вилетів з аеродрому в Альбукерке International Sunport, основного міжнародного аеропорту Нью-Мексико. За словами представників аеропорту та пожежно-рятувальної служби Альбукерке, єдина людина на борту, пілот, перебував у свідомості та був доставлений до лікарні Університету Нью-Мексико з серйозними травмами.

Станом на вечір 28 травня стан пілота був стабільним.

Розбитий літак був новим F-35. Пілот Агентства управління оборонними контрактами керував літаком, який передали з заводу Lockheed Martin для передачі на службу.

F-35B прямував з Форт-Ворт, штат Техас, на базу ВПС Едвардс у Каліфорнії, коли розбився після дозаправки на базі ВПС Кертленд у Нью-Мексико.

“Пілот благополучно катапультувався”, — йдеться в заяві Lockheed Martin. “Безпека є нашим пріоритетом, і ми будемо дотримуватися відповідного протоколу розслідування”.

Після падіння літак спалахнув. Пожежу було локалізовано.

Нагадаємо, що в США 6 пасажирам вдалося вижити в авіакатастрофі. Пілот зістрибнув із парашутом із літака біля аеропорту Меморіал Батлер в окрузі Бейтс, штат Міссурі.

Також повідомлялося, що секретний винищувач-стелс F-22 американських ВПС розбився під час авіашоу.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *