Синя акула та акула-молот: морські хижаки атакують популярні курорти (відео)

Фото: Getty Images | Акула-молот

В Іспанії доводиться закривати пляжі через небувалу активність акул. Хижаки випливають навіть на мілководдя і лякають туристів.

Related video

Акули-молоти осаджують популярні іспанські курорти. І місцевій владі доводиться закривати пляжі в розпал курортного сезону. Про це пише Daily Mail.

Триметрову акулу-молот бачили на Канарських островах. Рятувальники наказали тим, хто купається, вийти з води на пляжі Меленара після того, як поліцейський дрон помітив морського хижака біля узбережжя.

Акула біля пляжу на Канарських островах

Заборону на купання вчора вдень було поширено на сусідній пляж Салінетас.

А приблизно за дві години рятувальники підняли червоний прапор у третьому місці — на пляжі Сан-Августін на півдні острова — після того, як турист сфотографував характерний плавець акули, що стирчить із води.

Зараз влада відстежує акул, а туристи повідомляють, що вони підпливають дедалі ближче до берега. Одну з акул бачили навіть біля популярного ресторану з видом на море Balcon de San Augustin.

Неясно, чи є акула, яку бачили південніше, акулою-молотом, що може вирости до шести метрів завдовжки і важити до 500 кг. Утім, рибалки запевняють, що одна з акул, через яку довелося закрити пляжі, була саме такою.

Більшість видів молотоголових вважаються нешкідливими для людини, і нападів було зареєстровано небагато, але вони є агресивними мисливцями.

Акула-молот Фото: Shutterstock

Представник ради Тельде, муніципалітету, у віданні якого перебуває пляж Меленара, сказав: “Важливо, щоб люди зберігали спокій і дотримувалися інструкцій рятувальників і влади”.

Минулого місяця туристам і місцевим жителям заборонили виходити в море після того, як на пляжі Менорки помітили синю акулу.

Тривогу було піднято 6 травня на популярному пляжі Ареналь-ден-Кастель Востаннє синю акулу бачили там 2018 року.

Сині акули рідко нападають на людей, але такі випадки все-таки бували. Наприклад, у курортному містечку Ельче, неподалік від Аліканте в липні 2016 року.

Поки туристи скаржаться на зіпсовану відпустку, вчені дуже натхнені. Біолог Асьєр Фурундарена заявив, що після спостережень на Гран-Канарії на вихідних немає причин для занепокоєння.

“Люди повинні дотримуватися інструкцій, які вони отримують від рятувальників, місцевої поліції або іншої присутньої влади, і зберігати спокій, тому що з ними абсолютно нічого не станеться. Вони також мають насолоджуватися моментом, свідком якого вони є, бо це привілей бачити подібні види, що перебувають під загрозою зникнення в інших частинах світу і тут можуть шукати притулок”, — зазначив учений.

Нагадаємо, раніше відпочивальники на пляжі Меленара пережили жахливий момент, коли акула непомітно підпливла до них на мілководді.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *