Союз Китаю і РФ — у Пекіні заявили, що не наживаються на війні в Україні

У Китаї заявили, що не наживаються на війні Росії проти України

За словами прессекретарки МЗС Китаю Мао Нін, Пекін регулює експорт товарів подвійного призначення відповідно до законів і правил.

Related video

В офіційній заяві з Міністерства закордонних справ Китаю наголосили, що Пекін не має на меті отримання вигоди з війни в Україні. Цей коментар було зроблено в контексті візиту міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова до Пекіна для обговорення широкого спектра питань, включно з “українською кризою”. Про це повідомляє видання Bloomberg.

“Ми ніколи не шукали і ніколи не будемо шукати вигоди від кризи. Китай регулює експорт товарів подвійного призначення відповідно до законів і правил”, — заявила прессекретарка МЗС Мао Нін на брифінгу в Пекіні.

Вона також підкреслила, що країни не повинні підривати нормальні відносини між Китаєм і Росією або завдавати шкоди інтересам китайських компаній.

Зазначимо, що раніше агентство Bloomberg повідомляло про попередження, що виходять із Вашингтона, щодо посилення підтримки Пекіна Москві. Згідно з цими повідомленнями, Китай надає геопросторову розвідку для допомоги у військових діях проти України.

Мао не назвала США безпосередньо, проте раніше агентство Bloomberg повідомляло про попередження, що виходять із Вашингтона, щодо посилення підтримки Пекіна Москві. Згідно з цими повідомленнями, Пекін надає геопросторову розвідку для допомоги у військових діях проти України.

5 квітня видання Financial Times писало, що глава американського Держдепартаменту Ентоні Блінкен висловив занепокоєння через подальшу активну співпрацю Росії та Китаю, зокрема у військовій сфері.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *