Тепер Якутія: в РФ тривають сильні повені (відео)

Фото: РИА Новости | Повінь у Якутії

У регіоні ввели режим НС. Водночас паводки почалися ще тиждень тому.

Related video

У Якутії почалися повені. Режим НС губернатор Айсен Ніколаєв увів тільки сьогодні, 20 травня, але села топить уже тиждень. Паводок стався через те, що на річці Лена зафіксовано активну фазу льодоходу. Повідомляється про затоплені села в трьох районах, а також у самому Якутську. Про це пише Yakutia Daily.

Найнижчий рівень води зафіксовано біля села Сангар, верхній — біля селища Кангаласси.

Повінь у Якутії

“Загалом залишаються підтопленими 647 дворових територій, зокрема 489 житлових будинків у 16-ти населених пунктах Намського району”, — повідомили в ГУ МНС Росії в Республіці Саха (Якутія).

Повінь у Якутії Фото: РИА Новости

Місцеві жителі пишуть, що затопило навіть ті населені пункти, які не затоплювало раніше. Вони пов’язують це з вирубкою лісу та безконтрольним видобутком корисних копалин.

Повінь у Якутії Фото: РИА Новости

Нагадаємо, раніше в Росії затопило Алтайський край, паводок зачепив і Казахстан, із яким межує регіон.

Також повідомлялося, що затопило міста Томськ, Курган, Орськ і Оренбург. Місцеві ЗМІ писали, що різкий підйом води в річках пов’язаний із рясним льодоходом через різке потепління: у річках піднявся рівень води, а дамби ніхто не зміцнював. Жителі Орська на мітингу навіть погрожували від’єднатися від Росії.

Цікаво, але в затоплених населених пунктах РФ орудували мародери. Їх було настільки багато, що місцеві жителі відмовлялися залишати вже затоплені будинки, щоб уберегти залишки майна.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *