Торнадо знищує чотири штати США: під загрозою життя 120 мільйонів людей, — CNN

Фото: Freddy McKinney/Youtube | Величезний торнадо, знятий у Небрасці

Торнадо та урагани вирують від Вайомінгу до Нью-Гемпширу. Але найбільше страждає штат Кентуккі, де було зафіксовано 14 торнадо.

Related video

Квітень і травень — місяці, коли в США “традиційно” вирують торнадо і налітають урагани. Але 2024 рік став рекордним. Уже повідомляється про 19 загиблих, серед яких четверо дітей. За даними Центру прогнозування штормів, у неділю надійшло щонайменше 622 попередні повідомлення про сувору погоду. Попередній максимум становив 565 повідомлень 8 травня. Серед повідомлень про шторми в неділю було 14 торнадо в Кентуккі. Про це повідомляє CNN.

Гігантський град розміром з м’яч для тенісу був зареєстрований на схід від Спрингфілда, штат Міссурі. А потужний ураган налетів на Сент-Луїс. Повідомляється про 19 загиблих. Щонайменше вісім смертей зареєстровано в Арканзасі, сім — у Техасі, два — в Оклахомі та два — в Кентуккі.

Водій потрапив у центр торнадо в Техасі

У Кентуккі понад 200 тисяч абонентів залишалися без електрики на ранок понеділка.

Понад 120 мільйонів людей, як і раніше, наражаються на ризик суворої погоди, зосередженої на східному узбережжі, де влада закликає людей вжити запобіжних заходів.

Торнадо, град і шторми загрожують мільйонам людей у США

Поки в чотирьох штатах, які вже постраждали від урагану, побоюються продовження природних катаклізмів, у Вашингтоні очікують торнадо, а в Нью-Йорку — град.

Зруйнована ураганом заправка Фото: CNN

Очікується, що до кінця ранку шторми пройдуть по північному сходу США і можуть торкнутися мегаполісів, як-от Нью-Йорка, Філадельфії, Вашингтона (округ Колумбія) і Балтимора.

Величезний торнадо зняли наприкінці квітня, коли сезон штормів у США тільки почався

При цьому інші штати страждають від аномальної спеки. Понад 25 мільйонів людей у Техасі, Луїзіані та Міссісіпі попередили про те, що на них очікують спекотні дні, супроводжувані шквальними вітрами.

Нагадаємо, природні катаклізми трапляються не лише у США. Так, масштабний зсув ґрунту забрав життя щонайменше 2000 людей у Папуа-Новій Гвінеї. Маса землі та каміння обрушилася на села в горах, посеред ночі, коли люди спали. Зсув перекрив єдину трасу, яка веде до сіл. Тож рятувальники не змогли дістатися до місця трагедії і тим, хто вижив, довелося відкопувати своїх рідних руками.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *