Вантажне судно, яке йшло з України, заблокувало протоку Босфор: подробиці (відео)

Фото: РБК-Україна | Суховантаж Alexis

Довжина судна складає 229 метрів. Суховантаж Alexis сів на мілину через відмову двигуна, а рух Босфором в обох напрямках призупинено.

Related video

У зв’язку з інцидентом із суховантажем Alexis, який прямував з України до Єгипту та сів на мілину, у протоці Босфор призупинили рух. Про це інформує CNN Turk.

За даними агенції, Головне управління з безпеки у прибережних районах повідомило, що суховантаж Alexis довжиною 229 метрів сів на мілину через несправність, до нього вже прямують рятувальні команди. Відомо, шо судно прямувало з України до Єгипту.

Інцидент з балкером у протоці Босфор

“Рух суден у Босфорі тимчасово призупинено в обох напрямках”, – зазначили у повідомленні.

Важливо РФ може перевозити зброю по Чорному морю на цивільних суднах, — ISW

Варто зазначити, що протока є важливим торговим маршрутом, а також єдиним шляхом з Чорного у Середземне море.

З початком російського повномасштабного вторгнення Туреччина застосувала своє виняткове право за конвенцією Монтре, заборонивши прохід через Босфор для військових суден воюючих сторін. Це позбавило Росію можливості перекинути у Чорне море додаткові кораблі, але водночас обмеження виникли і для України. Також відомо, що під Босфором мають намір будувати третій за рахунком тунель. Він з’єднає європейську та азійську частини Стамбула і стане першим у світі триповерховим тунелем.

3 березня представники моніторингової групи “Крымский ветер” повідомили, що частина російських суден не може пройти через протоку Босфор у Туреччині.

Також 7 квітня Фокус писав, що у сирійському порту Тартус помітили два російських балкери, навантажених краденим українським зерном.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *