Вибори в США 2024 – Трамп пообіцяв Байдену арешт

Фото: The Wall Street Journal | Дональд Трамп заявив, що якщо його засудять і позбавлять президентського імунітету, тоді це може також стосуватися чинного лідера Джо Байдена

Дональд Трамп пояснив свою позицію, зазначивши, що президентський імунітет не визначений у Конституції США, але є юридичним рішенням Верховного суду. Політик також стверджує, що відсутність імунітету для президента поставить США перед величезною небезпекою.

Related video

45-й президент США Дональд Трамп заявив про те, що якщо його буде засуджено та позбавлено президентського імунітету від кримінального переслідування, то це може означати арешт і тюремний термін і для чинного американського лідера Джо Байдена. Про це політик написав у своїй соціальній мережі Truth Social.

“Пам’ятайте, якщо в мене немає президентського імунітету, то в криворукого Джо Байдена його теж немає, і його, безсумнівно, буде притягнуто до відповідальності за його численні реальні злочини”, — написав Трамп.

У ланцюжку з наступних кількох повідомлень 45-й президент США коротко аргументував свою заяву. Один із аргументів полягає в тому, що президентський імунітет не прописаний у Конституції, а випливає з рішення Верховного суду, ухваленого після того, як підрядник ВПС подав до суду на президента Річарда Ніксона.

Як заявляє Дональд Трамп, якщо в президента не буде імунітету від кримінальних справ, то президент не зможе нормально функціонувати, наражаючи Сполучені Штати Америки на величезну та вічну небезпеку. Він також написав, що президент не може “керуватися страхом відплати”, який, як стверджували адвокати в судових документах, висітиме над головами майбутніх президентів, якщо Верховний суд винесе рішення проти президента Трампа.

Важливо "Звинувачую в цьому Байдена": Трамп сподівається, що Росії не вдасться поглинути Україну

Американські медіа зазначають, що свій пост політик опублікував напередодні слухань у Верховному суді 25 квітня щодо питання про те, чи володіє він президентським імунітетом від кримінального переслідування за свої дії 6 січня 2021 року (Трампа звинувачують у фальсифікації ділової документації в спробі вплинути на вибори 2016 року. — Ред.). Раніше суд ніколи не розглядав питання про імунітет президента від кримінального переслідування, і слухання 25 квітня стануть історичними.

Дещо раніше Дональд Трамп пригрозив виборцям кінцем США. Політик спрогнозував, що в разі його поразки на виборах вони можуть стати останніми в історії США. Він звинуватив в американських проблемах мігрантів і натякнув на таємне вторгнення Китаю.

Нагадаємо, президент США Джо Байден запропонував Дональду Трампу зіграти в гольф. Він пообіцяв дати супернику “фору в три удари”, якщо той сам носитиме сумку.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *