Відставка Бена Воллеса — США могли підштовхнути міністра до звільнення

Фото: wikiwand.com | Екс-глава Міноборони Великої Британії Бен Воллес

За інформацією журналістів, екс-главу Міноборони Британії Бена Воллеса звинувачують у дипломатичному скандалі щодо оборонних закупівель із Вашингтоном.

Related video

Раптовій відставці з посади глави Міноборони Великої Британії Бена Воллеса міг передувати дипломатичний скандал, який, можливо, спровокував тодішній міністр з урядом США через військові гелікоптери. Зазначається, що Воллес нібито погрожував США скасувати оборонне замовлення військових вертольотів для озброєння британських Сил спецпризначення, пише The Sanday Times.

У матеріалі видання йдеться, що в останні тижні перебування на посаді Воллес наполягав на скасуванні багатомільярдного контракту, який передбачає закупівлю 14 вертольотів великої дальності Chinook H-47 виробництва компанії Boeing.

За інформацією журналістів, відповідне попередження колишній міністр оборони Британії зробив своєму колезі в Пентагоні (Ллойду Остіну — ред.) минулого місяця. Це сталося до того, як уряди досягли консенсусу в цьому питанні.

Це викликало напругу в дипломатичних відносинах двох країн, посли США і Британії “натиснули” на Даунінг-стріт, щоб там втрутилися в ситуацію.

“Британські та американські посли змусили Даунінг-стріт втрутитися, намагаючись розрядити напругу”, — підкреслює видання.

Джерело повідомило, що британські чиновники нібито намагалися запевнити своїх американських колег, що питання буде вирішено, коли Воллес піде з уряду.

Нагадаємо, 1 вересня повідомлялося, що в МО України подякували Бену Воллесу за підтримку. За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, самовідданість Бена Воллеса дала змогу реалізувати найсміливіші плани та мобілізувати критично необхідні ресурси в потрібний для Києва момент.

Раніше 31 серпня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес офіційно подав у відставку. Воллес написав листа про відставку прем’єр-міністру Ріші Сунаку.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *