Війна в Ізраїлі — у Байдена вважають, що дні Нетаньяху при владі полічені — Politico

Фото: Відкриті джерела | Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху

За словами американських чиновників, президент США запропонував ізраїльському прем’єру подумати про уроки, якими він хотів би поділиться зі своїм можливим наступником.

Related video

Президент США Джо Байден і його помічники розглядають імовірність того, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху незабаром буде змушений піти у відставку. Про це пише Politico 1 листопада з посиланням на двох високопоставлених чиновників адміністрації Байдена.

Чинний і колишній американські чиновники повідомили, що на думку представників адміністрації президента США, дні Нетаньяху на посаді глави уряду полічені. Чиновники наголосили, що візит Байдена до Тель-Авіва мав характер підтримки, проте приватно він також закликав Нетаньяху діяти обережно.

За їхніми словами, Байден уже порадив Нетаньяху подумати над уроками, якими він би міг поділитися з можливим наступником, імовірно, вважаючи, що Нетаньяху не протримається на своїй посаді до закінчення війни в Ізраїлі.

У публікації йдеться, що позиція адміністрації Байдена ґрунтується на припущенні, що ізраїльський прем’єр ослаблений гнівом громадян через атаку ХАМАСу 7 жовтня.

При цьому представник Білого дому стверджує, що “політичний некролог” Нетаньягу написаний передчасно. Зі свого боку представник Ради національної безпеки заявив, що майбутнє кар’єри ізраїльського прем’єра “не обговорювалося президентом і не обговорюється”.

Нагадаємо, 18 жовтня Джо Байден прибув до Ізраїлю. Літак з американським главою держави вже приземлився в Тель-Авіві, де відбулися переговори з прем’єр-міністром країни Біньяміном Нетаньяху.

Раніше, 12 жовтня, колишній президент США Дональд Трамп виступив із критикою на адресу прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху після нападу бойовиків ХАМАС. За словами Трампа, якби він виграв вибори, то трагедії можна було б уникнути.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *