Візит Кім Чен Ина до РФ — Путін погодився відвідати Північну Корею

Фото: DW | Володимир Путін і Кім Чен Ин

Північнокорейські ЗМІ назвали зустріч президента РФ і лідера КНДР подією, яка “стимулювала справедливу боротьбу проти імперіалізму”.

Related video

Під час візиту до РФ лідер КНДР Кім Чен Ин запросив російського президента Володимира Путіна відвідати Північну Корею. Путін “із задоволенням” прийняв запрошення і підтвердив своє прагнення “незмінно продовжувати історію і традиції дружби Росії і КНДР”. Про це повідомляє інформаційне агентство KCNA WATCH.

Згідно з повідомленням північнокорейського видання, прийом Кім Чен Ина “пройшов у дуже дружній атмосфері, переповненій дружніми почуттями”.

Під час вітальної промови Путін “підтвердив непохитну волю російського уряду докладати послідовних зусиль для розвитку відносин між двома країнами”, пише видання. У промові-відповіді Кім заявив, що готовий разом із Путіним розробити план відносин двох держав, який “далеко йде в нову епоху”, а також реалізовувати “справжні цілі міжнародного правосуддя”.

Після закінчення прийому Кім Чен Ин “люб’язно запросив Путіна відвідати КНДР у зручний час”, ідеться в повідомленні KCNA. За даними агентства, голова Кремля прийняв запрошення північнокорейського лідера. У Кремлі поки що не робили офіційних заяв щодо можливого візиту у відповідь.

Видання назвало зустріч Путіна і Кіма “епохальною подією”, яка “стимулювала справедливу боротьбу… проти імперіалізму”.

Нагадаємо, що ЗМІ писали про те, що зустріч Путіна і Кім Чен Ина показує, як війна впливає на зовнішню політику РФ. За словами журналістів, КНДР однією з перших підтримала Росію після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Раніше Фокус писав про те, що в ЗСУ вважають передачу Москві північнокорейської зброї подією, яка може зіграти на руку Україні.

Також ЗМІ показали меню вишуканого обіду, яким Путін пригощав Кім Чен Ина в Кремлі.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *