У США заявили, що Байден не може виконувати свої обов’язки – подробиці

Фото: Washington Post | У США стверджують, що Байден “фізично не в змозі виконувати свої обов”язки”

Генеральний прокурор Західної Вірджинії Патрік Моррісі стверджує, що “зниження розумових здібностей” американського лідера викликає “серйозне занепокоєння”, особливо, коли “нація стикається з кризою”.

Related video

Генеральний прокурор Західної Вірджинії Патрік Моррісі у вівторок, 13 лютого, закликав віцепрезидента США Деві Гарріса застосувати 25-ту поправку проти президента Джо Байдена, стверджуючи, що він “фізично не в змозі виконувати свої обов’язки”. Про це повідомляє The Hill.

За інформацією видання, Моррісі стверджував, що психічне здоров’я Байдена викликає “серйозне занепокоєння” після публікації минулого тижня 388-сторінкового звіту спеціального прокурора, в якому президента США описують як “старого чоловіка із добрими намірами та поганою пам’яттю”.

У медіа додали, що Байден “агресивно відбивався” від такої характеристики.

“Зниження розумових здібностей президента Байдена викликає велике занепокоєння американців, особливо в цей час, коли наша нація стикається з кризою за кризою як тут, так і за кордоном. Нам потрібен психічно здоровий президент”, — написав Моррісі.

Генеральний прокурор Республіканської партії заявив, що звіт “малює чітку картину президента, який не підходить для виконання роботи”.

“25-та поправка була прийнята Конгресом в 1965 році для уточнення президентської спадкоємності після вбивства колишнього президента Кеннеді. Вона також включала розділ, що дозволяє віцепрезиденту та кабінету міністрів усунути президента з посади, якщо він буде визнаний фізично непридатним для роботи”, — йдеться у листі Моррісі.

Нагадаємо, у вівторок, 13 лютого, Палата представників США оголосила імпічмент міністру внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркасу. Це голосування стало лише другим випадком в історії США та першим за майже 150 років.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *