ЄС пригадав Лукашенку фальсифікації на виборах та закликав звільнити усіх політв’язнів

Фото: Скриншот | Лукашенко у 2020 році утримав владу

В Євросоюзі порахували, що у Білорусі незаконно утримують майже 1 500 політичних в’язнів, а загалом було здійснено понад 40 тисяч політично вмотивованих арештів.

Related video

Європейський Союз повторив свою вимогу до режиму Олександра Лукашенка з закликом звільнити усіх політичних в’язнів, які перебувають у в’язницях Білорусі. Про це йдеться у заяві високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Відповідне повідомлення було розповсюджено з нагоди Міжнародного дня солідарності з Білоруссю в пам’ять про 31-річного Романа Бондаренка. Чоловіка 12 листопада 2020 року побили силовики, що призвело до його трагічної смерті.

Важливо "Гаманець Лукашенка" Шакутін організував паралельний імпорт західної техніки в РФ, — розслідування

Представник ЄС нагадав, що після сфальсифікованих президентських виборів 2020 року на території Білорусі ситуація з правами людини й надалі погіршується. Він назвав й цифру арештів. Зі слів Борреля, режим Лукашенка утримує майже 1 500 політичних в’язнів, порушив щонайменше 12 тисяч політично вмотивованих кримінальних проваджень, здійснив понад 40 тисяч політично вмотивованих арештів.

У заяві вказано, що Європейський Союз разом зі своїми міжнародними партнерами й надалі намагатимуться притягнути до відповідальності винних у порушеннях. Фахівці вивчають випадки серйозних порушень прав людини в Білорусі під час та після президентських виборів у серпні 2020 року.

ЄС підтримуватиме Міжнародну платформу підзвітності для Білорусі, яка надає можливість збирати, перевіряти та зберігати документацію й докази стосовно скоєних серйозних порушень прав людини. Це стосується дій режиму Лукашенка проти демонстрантів, які не погодилися з результатами президентських виборів у серпні 2020 року.

Нагадаємо, 3 листопада Лукашенко виступив із новою цинічною заявою стосовно війни з Україною. Зі слів політика, Сполучені Штати Америки повинні припинити військову підтримку Україні, і тоді перемогу у війні здобуде РФ.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *