Українська формула миру — Китай пропустить саміт на Мальті — Bloomberg

Фото: 24 Канал | Китай пропустить саміт щодо української формули миру на Мальті

Залучення Пекіна до участі в саміті розглядається як вирішальне для підтримки української формули миру.

Related video

Китайська делегація, ймовірно, не приїде на зустріч радників з національної безпеки, яка відбудеться на Мальті цими вихідними. У саміті візьмуть участь понад 55 країн, щоб обговорити підтримку української формули миру. Про це повідомляє видання Bloomberg.

За словами джерел видання, знайомих із ситуацією, у списку учасників країни G7, Катар, ПАР, Індія і Туреччина. Бразилія і Чилі, ймовірно, будуть присутні на саміті в онлайн форматі.

Джерела також повідомили, що Україна планує провести ще одну зустріч до кінця цього року. Залучення Пекіна до участі в саміті розглядається як вирішальне для підтримки формули миру.

Такого значення участі Китаю надають тому, що його вважають одним із небагатьох, хто може мати якийсь вплив на президента Росії Володимира Путіна.

Зустрічі, аналогічні майбутньому саміту на Мальті, вже проводилися в Данії в червні і в Саудівській Аравії в серпні. На серпневий саміт у Джитті Китай направив свого делегата.

Цю серію зустрічей розглядають головним чином як можливість безпосередньо викласти точку зору України країнам, які займають нейтральну позицію щодо російського вторгнення, і особливо тим, хто знаходиться на Глобальному Півдні. Участь цих країн розглядається як ключова умова проведення саміту.

Проте, як сказало одне з джерел видання, продовження взаємодії зі скептично налаштованими країнами є фундаментальним і корисним, навіть якщо прогрес буде повільним.

Нагадаємо, Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий співпрацювати зі США. На думку лідера КНР, “правильний” шлях взаємовідносин Пекіна і Вашингтона матиме вирішальне значення для світу.

Раніше Фокус писав, що нейтральна позиція Китаю викликає занепокоєння в Євросоюзі. За словами глави європейської дипломатії, в ЄС теж вважали Путіна надійним партнером, поки не почалася війна.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *