Закордонні візити Зеленського — чому президент України не приїжджає в Естонію

Фото: Jürgen Randmaa / riigikantselei | Кая Каллас і Володимир Зеленський

За словами прем’єр-міністра Естонії, енергія президента України має бути спрямована насамперед на ті країни, отримання підтримки яких потребує зусиль.

Related video

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас вважає, що президент України Володимир Зеленський після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну жодного разу не відвідував Естонію через те, що йому немає необхідності переконувати місцевих жителів у необхідності надання підтримки Києву, повідомляє ERR.

“Президент Зеленський повинен насамперед відвідувати ті місця, де необхідно переконати народ підтримувати Україну. В Естонії немає необхідності цього робити, тому що підтримка естонського народу України дуже і дуже сильна”, — сказала Каллас.

Прем’єр-міністр Естонії вважає, що зусилля президента Зеленського мають бути спрямовані насамперед на ті країни, де потрібне отримання підтримки. На її думку, зараз головна мета Зеленського полягає в тому, щоб ця війна закінчилася.

“Але я вірю, коли ця війна закінчиться, президент України приїде подякувати естонському народу”, — переконана Каллас.

Вона зазначила, що Естонія прийняла біженців з України в кількості, яка перевищує 3% від власного населення.

Восени 2019 року Зеленський здійснив свій єдиний візит до Естонії. Однак із 24 лютого 2022 року прем’єр-міністр Кая Каллас і президент Естонії Алар Каріс неодноразово зустрічалися з президентом України в Києві.

Нагадаємо, 8 вересня повідомлялося, що Естонія першою в ЄС легалізує конфіскацію російської власності на користь України. Ініціатива Естонії, робота над якою ведеться з грудня минулого року. Конфіскація може торкнутися близько 35 мільйонів євро, які були заморожені ЄС.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *