Зареєстровані в РФ машини, які потрапили до Литви, будуть конфісковані, — міністерка Білотайте

Російські автомобілі, що в’їжджають до Литви, будуть конфісковувати

За словами віцеміністерки закордонних справ Литви Йовіти Нелюпшене, ці санкції поширюються на всіх громадян ЄС, а не тільки на громадян Російської Федерації.

Related video

Міністерка внутрішніх справ Литовської Республіки Агне Білотайте 12 вересня заявила, що конфіскацією автомобілів, які в’їжджають до Литви з російською реєстрацією, займатиметься литовська митниця, повідомляє Lrt.

“Так, ті автомобілі, які зареєстровані в Росії, мають бути конфісковані, якщо вони в’їжджають до Литви, і цей контроль буде забезпечено митними органами, тому що це їхня функція, це робота і відповідальність митних органів”, — сказала Білотайте.

Віцеміністерка закордонних справ Йовіта Нелюпшене також повідомила, що санкції поширюватимуться як на автомобілі з російською реєстрацією, так і на автомобілі з російськими номерами.

“Роз’яснення Комісії, зроблене минулої п’ятниці, стосується саме автомобілів: наразі автомобілі, зареєстровані в Росії або ті, що мають російські реєстраційні знаки, не можуть в’їхати до Євросоюзу через санкції”, — сказала Нелюпшене журналістам.

Вона уточнила, що ці санкції поширюються на всіх громадян ЄС, а не тільки на громадян Російської Федерації.

За словами віцеміністерки, ці вимоги не поширюватимуться на тих, хто їде транзитом через Калінінград.

“Комісія сказала, що ми не можемо ввозити такі речі, навіть для тимчасового використання. Це досить жорстке трактування з боку комісії”, — зазначила Йовіта Нелюпшене.

Чим обґрунтоване таке рішення

8 вересня Єврокомісія підтвердила інтерпретацію санкційного законодавства щодо Росії, згідно з якою в’їзд до країн ЄС на зареєстрованих у Росії автомобілях може розцінюватися як заборонений імпорт.

Після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну ЄС запровадив щодо Росії 11 пакетів санкцій. У Євросоюзі підкреслюють, що основна мета санкцій — обмежити можливість російської влади отримувати доходи і фінансувати війну.

Нагадаємо, 24 серпня повідомлялося, що Литва відправила Україні нову партію військової допомоги на 41 млн євро. За повідомленням Міноборони Литви, Україні буде передано не тільки боєприпаси, а й ракетні комплекси NASAMS.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *