Зернова угода — Польща готова продовжити санкції проти України

Фото: УНІАН | Після 15 вересня Польща має намір заблокувати імпорт українського зерна

Глава міністерства сільського господарства Польщі Роберт Телус заявив, що інтереси польських фермерів важливіші за будь-які директиви Брюсселя.

Related video

Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус 3 вересня на сільськогосподарській виставці в Ченстохові заявив, що після 15 вересня Польща заборонить імпорт зерна з України. Глава міністерства вважає, що інтереси польських фермерів важливіші за будь-які директиви Брюсселя, повідомляє Rmf24.

Міністр Телус у понеділок буде в Іспанії, де в групі з п’яти союзників хоче переконати Євросоюз продовжити заборону на імпорт зерна з України в Євросоюз. Він заявив, що уряд стурбований тим, що поляки ставляться до зернових культур як до пріоритету.

“Після 15 вересня ми не дозволимо імпорт зерна з України в Польщу, тому що це в наших інтересах, а інтереси польських фермерів для нас важливіші за будь-які правила ЄС щодо цього”, — заявив Телус.

Політики “ПіС” (партія “Право і справедливість” — ред.) також заявили сьогодні в Ченстохові, що суперечка з ЄС стосується не тільки питання польського сільського господарства.

Голова Ради з питань сільського господарства та сільської місцевості при президентові Республіки Польща Ян Кшиштоф Ардановський стверджує, що продовольчу безпеку Польщі та Європи можна забезпечити насамперед за рахунок фермерських господарств, які добре функціонують, а не за рахунок імпорту з України.

На думку політиків “ПіС”, тільки забезпечення сільського господарства ЄС відповідними умовами для розвитку та стабілізації допоможе реально боротися з голодом в Азії та Африці.

Нагадаємо, 1 вересня заступник голови ОП Ігор Жовква заявив, що Україна оскаржить у суді заборону на імпорт зерна в ЄС, якщо її продовжать. Він зазначив, що якщо Єврокомісія продовжить забороняти імпорт зерна в Україну, Київ звернеться в арбітраж відповідно до торговельної угоди.

24 липня міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, міністр зв’язку Марюс Скуодіс і міністр сільського господарства Кястутіс Навіцкас запропонували посилити транспортний маршрут між Україною та країнами Балтії, щоб забезпечити альтернативу для експорту українського зерна.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *