Допомога США для України: Конгрес нарешті зрушив з місця

Допомога США для України: Конгрес нарешті зрушив з місця 21.04.2024 09:20 Укрінформ Після голосувань у Палаті представників лідер більшості в Сенаті підтвердив, що у вівторок зробить наступний крок

Палата представників США в суботу ухвалила масштабний пакет законопроєктів з іноземною допомогою Україні, Ізраїлю, Тайваню, а також із відповіддю на інші виклики національній безпеці Америки. Для нашої країни це голосування без перебільшення стало історичним, бо нарешті поклало край тривалим місяцям боротьби з популізмом й відверто прокремлівською риторикою, яка проникла на Капітолійській пагорб Вашингтона. Саме так оцінили ситуацію самі конгресмени-республіканці, які втомилися від маніпуляцій ультраправих колег із MAGA-фракції. Передбачається, що за кілька днів пакет буде підтриманий у Сенаті та підписаний президентом США. До відправки в Україну першої партії вкрай необхідних озброєнь та систем захисту, вочевидь, залишаються лічені дні.

ВІДСТАВКИ СПІКЕРА НЕ СТАЛОСЯ 

Процес голосування в суботу був інтенсивним, напруженим і порівняно швидким. Законодавці спочатку спробували ухвалити документ щодо посилення південного кордону США. Він формально не увійшов до пакету чотирьох законопроєктів із допомогою Україні, Ізраїлю, Тайваню та запровадженням інших заходів в інтересах нацбезпеки. 

Питання кордону, або так званий «п’ятий законопроєкт», на ухваленні якого так наполягали ультраправі й консервативні республіканці, був винесений на окреме голосування, яке провели в першу чергу. Таким чином, республіканці отримали змогу вкотре провалити свою ініціативу, і це стало прогнозованим результатом, оскільки ініціатива від початку не передбачала жодних компромісів із демократами. Коли цей законопроєкт не набрав навіть простої більшості за необхідного мінімуму двох третин, напруження в залі посилилося. Адже ті, хто виступав проти підтримки України та прикривався при цьому необхідністю фінансування кордону з Мексикою замість підтримки ЗСУ, не отримали бажаного.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *