Аналог 8 березня: у Раді пропонують встановити Міжнародний чоловічий день

Фото: Фото: Gettyimages | У ВР пропонують почати відзначати Міжнародний чоловічий день

Автори ідеї вважають, що встановлення Міжнародного чоловічого дня буде свідченням того, що суспільство визнає важливість прав і проблем чоловіків, а також їхній внесок у суспільство.

Related video

У Верховній Раді пропонують почати святкувати Міжнародний чоловічий день і вже обирають дату. Відповідний проєкт постанови №10270 внесли 20 листопада до парламенту народні депутати України, зокрема, Марія Мезенцева, Олександр Мережко, Євгенія Кравчук, Сергій Швець, Ярослав Юрчишин.

У пояснювальній записці зазначається, що Міжнародний чоловічий день в Україні пропонується святкувати щорічно 19 листопада.

Автори ідеї вважають, що встановлення Міжнародного чоловічого дня може бути важливим кроком у підтримці гендерної рівності й буде свідченням того, що суспільство визнає важливість прав і проблем чоловіків, а також їхній внесок у суспільство. Це може стимулювати позитивні зміни в уявленнях про стать і стосунки між статями. Це свято матиме на меті відзначити досягнення хлопців і чоловіків, зокрема за їхній внесок у розвиток нації, суспільства, громади, сім’ї, шлюбу й догляду за дітьми.

Також сказано, що Міжнародний день чоловіків започатковано в Тринідаді й Тобаго в 1999 році, його заснував доктор Джером Тулак Сінгх на честь дня народження свого батька. Зараз його відзначають у понад 80 країнах.

“Цей день має на меті не конкурувати з Міжнародним жіночим днем, а підкреслити важливість фізичного та психічного здоров’я чоловіків”, — сказано в пояснювальній записці до проєкту постанови.

Зазначимо, що Міжнародний жіночий день святкують 8 березня.

Коли світ святкує День чоловіків

День чоловіків має дві назви та дві дати святкування.

Всесвітній день чоловіків — свято, яке відзначалося в першу суботу листопада з початку до середини 2000-х років у кількох країнах Європи. Свято було запроваджено з ініціативи австрійського магістрату й керівництва відділення ООН у Відні. Колишнього президента СРСР Михайла Горбачова, до якого організатори свята звернулися з підтримкою, було обрано президентом Всесвітнього дня чоловіків.

Міжнародний чоловічий день — міжнародне свято, яке щорічно відзначається 19 листопада з метою визнання та святкування культурних, політичних і соціально-економічних досягнень чоловіків. Цілі святкування Міжнародного чоловічого дня викладені в “Усі шість стовпів Міжнародного чоловічого дня”. Це нагода відзначити досягнення та внески хлопців і чоловіків, зокрема за їхній внесок у розвиток нації, союзу, суспільства, громади, сім’ї, шлюбу й догляду за дітьми. Ширшою та кінцевою метою заходу є просування основних гуманітарних цінностей.

Свято має неофіційний статус у всіх країнах.

Раніше, 1 жовтня, Фокус писав, як День захисника та захисниці України пов’язаний із Покровою Пресвятої Богородиці. 1 жовтня в Україні святкують одразу кілька свят — День захисника та захисниці України, Покрову Пресвятої Богородиці й День козацтва. Усі вони символічно пов’язані між собою.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *