Аудит Міноборони — на складах Командування Медсил виявили 30 тис турнікетів

Фото: Depositphotos | На складах Командування Медсил виявили 30 тис турнікетів

У відомстві зазначили, що після аудиту відповідальні посадові особи розпочали видачу турнікетів, наразі майже третина — уже у військовослужбовців.

Related video

Перевіряльники з Міністерства оборони під час обстеження сховища в одній із військових частин у Житомирській області, що перебуває під командуванням Медичних сил, виявили майже 30 тисяч сучасних медичних турнікетів SOF, виготовлених у США. Про це повідомили в Міноборони.

У відомстві зазначили, що зазначені турнікети були отримані у квітні 2023 року.

Після завершення аудиту відповідальні особи почали розподіляти турнікети, і наразі майже третина з них уже перебуває в розпорядженні військовослужбовців.

Також розпочато процес видачі іншого медичного обладнання, такого як індивідуальні аптечки та рюкзаки для бойових медиків, які протягом тривалого часу зберігалися на складах у великих обсягах.

“Завдання внутрішнього аудиту Міноборони — не просто виявляти випадки зловживань і реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу. Через більш ефективне планування, посилену підзвітність, солідарність на всіх рівнях ухвалення рішень”, — прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Нагадаємо, що раніше правоохоронні органи викрили підприємців, які привласнили 43 млн грн під час закупівель товарів для потреб української армії, їм оголосили про підозру.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *