«Цой був противником війни»: 17-річний одесит озвучив нові деталі конфлікту з Піпою (відео)

Фото: Страна.ua | Олександр, який виконав пісню Віктора Цоя у Львові

За словами Олександра, нардепка Наталя Піпа дорікала йому через використання російської мови та називала “рашистом”.

Related video

17-річний Олександр розповів про конфлікт, що виник із народною депутаткою від “Голосу” Наталією Піпою після того, як він виконав пісні Віктора Цоя у Львові. Інтерв’ю з ним 27 червня опублікувала “Страна”.

Після звинувачень Піпи у використанні російськомовних пісень і виклику поліції Олександр провів тиждень у притулку для неповнолітніх за дрібне хуліганство, а також за образу Піпи.

В інтерв’ю він поділився своєю версією подій. Олександр розповів, що того дня у Львові він уперше виступав на вулиці з гітарою. Він наголосив, що не вважає це виступом, а радше просто грою на гітарі в компанії свого друга Микити. Саме під час цієї неформальної сесії він заспівав пісню Цоя, коли Піпа випадково пройшла повз і почала обурюватися. Олександр попросив її відійти, але вона продовжувала наполягати, що виконання російськомовних пісень недоречне.

“Ну все вже — довела до точки кипіння. Це нормально, у кожної людини є свій поріг. Потім — так, сталося те, що було на відео. Так, я її послав”, — зізнався Олександр.

Він підтвердив, що відео, яке стало популярним у соцмережах, було частковим уривком із тривалішої перепалки. Під час дискусії, що тривала близько 5-7 хвилин, Піпа дорікала Олександру через використання російської мови та називала його “рашистом”. Він зазначив, що пісні Цоя не мають політичної приналежності, оскільки Цой помер ще до розпаду Радянського Союзу.

Олександр пояснив свій вибір виконувати пісні Цоя свободою слова й дій, щоб висловити свої погляди. Він також підкреслив, що Цой був противником війни і його музика відображала внутрішні переживання людей, обмежених тим часом.

Після конфлікту нардепка викликала поліцію, і Олександра та його друга Микиту доправили у відділок. Після написання пояснювальної записки та визнання винуватості Микиту відпустили, бо він був повнолітнім. Однак Олександра утримали, посилаючись на його неповнолітній статус, хоча вже в 16 років на нього могла бути накладена кримінальна відповідальність. Його відправили до притулку доти, доки його мати не змогла оформити необхідні документи для його звільнення.

Конфлікт між Олександром і Піпою викликав величезну хвилю підтримки в соціальних мережах, і цю історію продовжує обговорювати широка аудиторія.

За словами хлопця, його мати підтримала виконання ним пісень радянського рокера.

“Вона божеволіла. Спочатку вона хотіла відірвати мені голову. Потім вона підтримала мене, сказавши: “Цой теж ішов проти всього цього диктату”. Ось так”, — розповів Олександр.

За словами хлопця, у соцмережах він знайшов багато слів підтримки серед користувачів і вважає, що забороняти пісні Цоя — це порушення свободи слова та права.

“Я взагалі не очікував, що все це стане таким масштабним. Але, мабуть, люди вже втомилися від усього цього. Якщо зараз заборонять, скажімо, слухати Цоя, то незабаром люди, які виросли на його музиці й ідеях, будуть позбавлені свого духовного живлення. Іншими словами, люди бояться втратити свою свободу. Вони хочуть захищати свободу думки, слова та права. Вони хочуть протистояти будь-яким спробам обмежити їх”, — додав Олександр.

Скандал із піснею Цоя у Львові — що сталося

Народна депутатка від “Голосу” Наталія Піпа 2 червня опублікувала відео, де вона сперечалася з хлопцем, який виконував пісню Віктора Цоя в центрі Львова.

Олексій Арестович 4 червня заявив, що з хлопцем несправедливо обійшлися та порушили його права. Українські військові також підтримали підлітка, заспівавши під гітару пісню “Звезда по имени Солнце” й опублікувавши відео в соцмережах.

7 червня стало відомо, що 17-річного хлопця помістили в притулок для неповнолітніх у Львові після затримання. Підліток стверджував, що народна депутатка показала тільки кінцеву частину їхньої скандальної розмови.

Нагадаємо, 21 червня повідомлялося, що Держагентство з мистецтва при Мінкультури України підтвердило, що пісні радянського рокмузиканта Віктора Цоя не заборонені в Україні.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *