Дерадянізація в дії: Рада «ліквідувала» всі селища міського типу в Україні

Фото: 24 Канал | Рада ухвалила закон про скасування поняття “СМТ”

Населені пункти зі щільною забудовою і населенням понад 10 тисяч осіб будуть визнані містами. Решта залишаться в статусі сіл або селищ.

Related video

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який отримав назву “Закон про дерадянізацію”, після схвалення під час голосування. Цей документ містить низку важливих змін, одна з яких пов’язана з відмовою від використання терміна “селище міського типу” на території країни. Про це повідомляється в карті законопроєкту на порталі ВР.

Згідно з ухваленим законопроєктом, підтриманим 262 народними депутатами, всю населену пунктацію зі щільною забудовою і населенням понад 10 000 жителів буде визнано містами. Водночас міста, які на момент набрання законом чинності не відповідають цьому визначенню, не будуть понижені у своєму поточному статусі.

Згідно із затвердженим законопроєктом, населені пункти, в яких переважає садибна забудова і які мають чисельність населення понад 5 000 жителів, класифікуватимуться як селища. У той час як усі населені пункти з смт (селище міського типу) статусом після початку дії цього закону будуть перейменовані і вважатимуться просто селищами.

До початку російського вторгнення в Україні налічувалося 885 селищ міського типу.

Ще одним нововведенням цього законопроєкту є введення поняття “поселення”. Поселення визначається як компактне місце проживання, що знаходиться за межами території населеного пункту. Це поняття вводиться з метою врахування та класифікації таких компактних утворень, які раніше не мали чіткої категорії в системі адміністративного поділу.

Нагадаємо, що Верховна Рада 28 липня проголосувала за проєкт закону, який спрощує ввезення в Україну антидронових рушниць і високотехнологічних тепловізорів.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *