Держреєстр тварин в Україні — що потрібно знати власникам котів та собак

Фото: Shutterstock | Ілюстративне фото

Уряд ухвалив постанову про створення електронного реєстру домашніх тварин. У Мінцифри пояснили, які дані потрібно буде вносити, скільки це коштуватиме та чи можна буде відмовитись.

Related video

В Україні створять електронний реєстр домашніх тварин. Відповідну постанову вже ухвалив уряд. Детальніше про це 3 листопада розповів у соцмережах міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Реєстр допоможе запустити цифрові ветеринарні паспорти, а також наблизити українське законодавство до європейського”, — підкреслив він.

Які дані будуть в реєстрі?

Зі слів голови Мінцифри, спочатку система зберігатиме інформацію лише про домашніх котів та собак.

Зокрема, йдеться про:

  • опис улюбленця;
  • дані про його власника або власницю;
  • інформація про вакцинацію.

“Далі — масштабуємо на всіх домашніх улюбленців”, — зазначив Федоров.

Згодом в Україні запустять електронні паспорти домашніх тварин, які будуть доступні у застосунку “Дія”. Основою для цього стане держреєстр.

“Паперові документи відійдуть у минуле, а ви завжди матимете цифровий аналог у смартфоні”, — пояснив міністр.

Яка від реєстру користь?

Система, окрім того, що зручно зберігатиме інформацію, зможе допомогти у пошуку тварин. Очільник Мінцифри підкреслив, що ця проблема особливо актуальна в умовах війни.

“Часто тварини можуть загубитися через вибухи та обстріли. Завдяки реєстру зможете повернути загубленого улюбленця власнику або знайти свого”, — розповів Федоров.

Скільки це коштуватиме?

Міністр наголосив, що реєстрація у системі буде добровільною та безоплатною. Внести дані про улюбленця можна буде у державного або приватного ветеринара.

“Продовжуємо будувати найзручнішу цифрову країну у світі”, — додав він.

Нагадаємо, у ще одній області України зафіксували випадок вірусного гепатиту А. Фахівці проводять епідеміологічне розслідування, хвору госпіталізували.

Кабмін змінив прогноз щодо заробітної плати в Україні. Згідно з оновленням реальна зарплата українців має вирости більше, ніж спочатку очікувалось.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *