«Дерусифікація триває»: у Харківській області перейменують Ватутіне на Залужне

Фото: Генштаб ЗСУ | У Харківській області з’явиться село на честь Валерія Залужного

Рішення про зміну назви було ухвалено Комітетом з питань організації державної влади. Депутати підготували цілий пакет змін назв.

Related video

На Харківщині збираються перейменувати село Ватутіне на Залужне, на честь головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Відбувається це у межах дерусифікації. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав народний депутат від партії “Слуга народу” Віталій Безгін 5 червня.

Таке рішення було ухвалено Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

“Дерусифікація назв населених пунктів в Україні триває! Підтримали цілий пакет змін назв, серед якого варто виокремити одну: Ватутіне (Харківська область) буде перейменоване на Залужне”, — написав Віталій Безгін, який також є головою підкомітету з адміністративно-територіального устрою.

Варто зазначити, що Ватутіне було збудовано після Другої світової війни та назвали його на честь радянського генерала Миколи Ватутіна, убитого бійцями ОУН-УПА. 2009 року статус населеного пункту змінився на село.

Про ймовірне перейменування села заговорили ще у лютому 2023 року. Місцеві депутати звернулися до парламенту із такою ініціативою. Зробити це може лише Верховна Рада України та проєкт рішення було опубліковано на сайті Харківської облради.

У проєкті наголошується, що рішення депутатів продиктоване думкою громадськості.

Нагадаємо, 13 березня повідомлялося, що у Казахстані заборонили ставити пам’ятники діячам СРСР. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв вважає, що групи активістів змушують громадян вірити у міфологізовані біографії партійних діячів радянського минулого, а це заважає розвитку країни, яка вступила до нової фази.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *