Голова НАЗК — Віктор Павлущак керуватиме антикорупційним відомством — деталі

Фото: З відкритих джерел | Віктор Павлущик призначений новим головою НАЗК

Новий голова НАЗК раніше розслідував корупційну діяльність судів та прокурорів. Тепер він стежитиме за поданням декларацій чиновників та перевірятиме законність їхніх статків.

Related video

27 лютого під час засідання Кабінету Міністрів призначили Віктора Павлущика на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Павлущик став переможцем конкурсного відбору, під час якого пояснив, що займатиметься втіленням антикорупційних вимог Європейського Союзу. Про нове рішення уряд повідомили у Telegram-каналі “Уряд online”.

У дописі вказується, що нове призначення відбулось за поданням Конкурсної комісії, яка займалась відбором претендентів на голову одного з антикорупційних відомств України — НАЗК.

Голова НАЗК – рішення Кабміну від 27 лютого 2024 року Фото: Скриншот Голова НАЗК — деталі біографії Павлущика

Віктор Павлущик — 38-річний новий голова НАЗК, який замінив на посаді Олександра Новікова. Чоловік народився у Вінниці, здобув спеціальність “Правознавець” у Національній академії СБУ та спеціальність “Міжнародний бізнес” у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка.

Важливо Посадовці стали альфонсами: треба протидіяти корупції за законами воєнного часу, — експерт (відео)

Певний час працював оперуповноваженим СБУ, з 2015 — детектив у Національному антикорупційному бюро, а з 2017 року — заступник керівника відділу детективів, згодом — керівник відділу; має звання підполковника НАБУ, — розповіли на порталі Громадського руху “Чесно”. Під час перших тижнів російського вторгнення у лютому 2022 року брав участь у бойових діях і за це нагороджений почесною грамотою.

У лютому 2024 року Павлущик взяв участь у конкурсному відборі на посаду голови НАЗК і набрав при цьому 137 балів у тесті на загальні здібності. Під час бесіди з членами конкурсної комісії претендент пояснив, якими будуть його перші кроки у випадку призначення: познайомиться з працівниками, впровадить вимоги ЄС, займеться дебюрократизацією та цифровізацією — про це написали у Transparency International Ukraine.

Справи, якими займався новий керівник НАЗК, працюючи в НАБУ, стосувались майна прокурорів та суддів, пояснили на порталі “Судово-юридичної газети”. При цьому йому довелось “опрацьовувати величезні масиви інформації щодо кандидатів на посади”, пояснив детектив-антикорпупційник. Крім того, журналісти Forbes Ukraine повідомили, що Павлущик може бути причетний до справи про так звані “плівки судді Вовка”, в яких ішлося про систему хабарів в судах.

Нагадуємо, у грудні 2023 року НАЗК відкрило доступ до декларацій посадовців, які були закриті у зв’язку з повномасштабним вторгненням. Тим часом президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн перелічила пункти боротьби з корупцією, які має виконати Україна на шляху до ЄС.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *