Хотіли захопити Раду: у Києві «активісти» готували масові заворушення (фото, відео)

Фото: СБУ | СБУ викрила угруповання, яке планувало державний переворот у Києві

За даними слідства, фігуранти хотіли використати “мирне зібрання” в центрі столиці для того, щоб оголосити про “усунення влади”. Більшість учасників не мали дізнатися мету заходу.

Related video

Службі безпеки України вдалося затримати провокаторів, які готували різноманітні заворушення в Києві. Відбутися це мало після Дня Конституції. Про це йдеться в повідомленні СБУ від 1 липня.

За інформацією слідства, група громадських “активістів” планувала провести низку провокацій у столиці минулої неділі. Очолював угруповання співзасновник громадської організації, яка відома своїми антиукраїнськими акціями і займалася цим із 2015 року.

“Під виглядом проведення так званого “віче” зловмисники планували оголосити про “усунення від влади” чинного військово-політичного керівництва України. Потім вони сподівалися захопити будівлю Верховної Ради України та заблокувати її роботу”, — йдеться в повідомленні.

Важливо На Буковині затримали ухилянта, який допомагав окупантам з ракетними ударами (фото)

Спочатку організатори хотіли подати захід як мирне зібрання в центрі міста і розкривати більшості учасників справжню мету зборів не планувалося.

Саму інформацію про можливі заворушення мали поширювати за допомогою вітчизняних та іноземних інформаційних ресурсів. Як стверджує СБУ, у планах було розхитати ситуацію всередині країни, що зіграло б на користь Росії.

“Щоб реалізувати злочинний задум, головний організатор залучив кількох спільників — представників громадських організацій із Києва, Дніпра та інших регіонів. Для конспірації вони комунікували між собою в різних месенджерах, а якщо зустрічалися, то невеликими групами по три особи”, — ідеться в повідомленні.

СБУ вдалося своєчасно дізнатися про плани фігурантів і задокументувати їхню підривну діяльність. Усіх підозрюваних затримали, а в їхніх будинках провели обшуки, під час яких вдалося знайти;

  • зброя та боєприпаси;
  • мобільні телефони;
  • комп’ютерну техніку;
  • чорнові записи з доказами злочинних дій.

Слідчі Служби безпеки України вже повідомили затриманим про підозру за частинами 1, 2, 3 ст. 109 Кримінального кодексу України — дії та заклики до дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

“Затриманим обрано запобіжний захід — тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна”, — підсумували в СБУ.

Нагадаємо, 18 червня повідомлялося, що в Дніпрі планували масові підпали транспорту ТЦК. За версією слідства, палії працювали за завданням російських спецслужб. За одне авто їм обіцяли заплатити 3 тисячі доларів.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *