Журналісти офіційно повертаються до Верховної Ради, медійники вже були в кулуарах, – нардеп

Фото: Верховна Рада | Журналісти офіційно повертаються до Верховної Ради

Акредитація дозволяє працювати виключно у пресцентрі парламенту, тобто в кулуарах на третьому поверсі парламенту України. Максимум у приміщенні можуть перебувати 30 осіб.

Related video

Журналісти офіційно повертаються до Верховної Ради. Сьогодні, 8 травня, понад двадцять медійників були в кулуарах. Про це у Telegram повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин.

Він привітав усіх, хто прагнув ухвалення цього рішення. Депутат пояснив, що раніше парламент був змушений змінити з урахуванням воєнного стану правила акредитації та порядок роботи медійників.

Важливо "Так чинять усі": голова Мін'юсту спростував відступ України від Конвенції з прав людини

Тепер телеканали можуть отримати акредитацію на шістьох людей: два журналісти і чотири оператори. Друковані медіа можуть бути представлені двома журналістами та двома фотокореспондентами. Онлайн медіа: два журналісти та два фотокореспонденти/телеоператори.

До засідання одночасно допускаються максимум два представники від одного ЗМІ. Це стосується журналіста та фотографа або репортера.

Акредитація дозволяє працювати виключно у пресцентрі парламенту, тобто в кулуарах на третьому поверсі. Максимум у приміщенні можуть перебувати 30 осіб. У такому разі враховується загальна кількість місць у найближчому укритті.

Серед заборон — поширення інформацію щодо початку засідання, його перебігу та прийнятих ініціатив, допоки триває сесія. Публікувати інформацію можна за годину після закінчення. Також не можна вести прямі трансляції з пресцентру і робити відео та фото поза пресцентром.

Юрчишин наголосив на тому, що повернення журналістів до парламенту – одна з найважливіших ініціатив, які вдалося втілити за головування в Комітеті з питань свободи слова. На його думку, Україна зберігатиме обличчя демократії навіть під час війни, якщо незалежні медіа будуть висвітлювати роботу парламенту.

Нагадаємо, 6 травня президент України Володимир України вніс до парламенту законопроєкт про продовження мобілізації. Правовий режим було запропоновано знову пролонгувати ще на 90 діб.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *