Киян закликали знову носити маски через COVID-19 — є важкі пацієнти — КМДА

Фото: УНІАН | У КМДА закликали жителів столиці вдягати маски

За словами заступника голови адміністрації Миколи Поворозника, нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію фіксують щотижня.

Related video

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликає продовжити дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції, щоб уникнути поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Тому киянам рекомендують знову носити маски в місцях скупчення людей. Повідомлення про це опубліковано на сайті КМДА.

“Щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус. Серед пацієнтів, які госпіталізовані, є й важкі пацієнти”, — повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Представники адміністрації згадують про те, що в останні кілька тижнів у глобальних масштабах зросли випадки респіраторних захворювань, спричинених COVID-19, грипом та іншими патогенами.

Представник відомства радить за перших симптомів звертатися до сімейного лікаря і, за необхідності, своєчасно проходити тестування на COVID-19.

Статистика вакцинованих проти COVID-19 в Україні

Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на 15 липня 2023 року, в Україні щонайменше 16 388 490 осіб було вакциновано (отримали щонайменше 1 дозу вакцини).

Статистика вакцинованих в Україні

Громадянам, які досягли 18 років, вакцина доступна в спеціалізованих пунктах і центрах. Для цього потрібно зареєструватися, зателефонувати за номером телефону, опублікованим на сайті МОЗ, реєстрація також доступна через електронний кабінет.

Нагадаємо, що в грудні головний санлікар Ігор Кузін заявив, що Україна наближається до піка захворюваності на COVID-19. За його словами, коронавірусна інфекція все ще циркулює. Але після спалаху з нового року має початися спад.

Раніше повідомлялося, що 2024 року COVID-19 може піднести сюрпризи. Лікарі розповіли, до чого варто бути готовим. Тепер є більше таких засобів захисту, як ліки, домашні тести й оновлені вакцини. Водночас COVID-19, як і раніше, залишається, і експерти розповіли, до чого варто готуватися в прийдешньому році.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *