Кияни «штурмують» ботсад Гришка, щоб сфотографуватись: адміністрація відреагувала (відео)

Фото: Скриншот TikTok | Ботанічний сад імені Гришка страждає від несанкціонованих відвідувань

Київський ботанічний сад відкритий для відвідувачів 15 годин. Деяким громадянам цього часу не вистачає, тому вони приходять зранку і штурмують паркан.

Related video

Кілька десятків жителів та жительок Києва намагаються пробратись у Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка. Громадяни приходять на світанку, коли сад закритий, і перелізають через паркан. Працівники ботсаду стурбовані станом колекції рослин, тому вирішили заборонити ранкові відвідування. Про ситуацію, яка склалась навколо ботанічного саду імені Гришка, ідеться на сторінці Facebook науково-дослідної установи.

Представник ботсаду опублікували роз’яснення щодо відвідувачів, які приходять до офіційного відкриття, влаштовують фотосесії чи “зустрічають світанок”. Подібні дії громадян назвали “несанкціонованим нашестям” і пояснили, що це може зашкодити 17 тисячам видів рослин, за якими доглядають працівники та науковці. Тому усім охочим пробратись на територію до відкриття нагадали графік роботи.

Важливо У Києві жінку не пустили до укриття в елітному готелі: справою займаються правоохоронці

“Національний ботанічний сад маж чіткі правила відвідування і графік роботи. Просимо дотримуватись встановлених правил і поважати працівників нашої установи”, — ідеться у роз’яснення.

Пресслужба установи зазначила, що сад відкритий для відвідувачів із 7 до 22 год. Кожен охочий може прийти у цей період, сплатити за вхідний квиток і пройти всередину.

Новини Києва – пояснення адміністарції ботанічного саду ім. Гришка Фото: Facebook

Реакція працівників ботанічного саду з’явилась у дні, коли у соцмережі Tiktok з’явились відео, на яких кияни та киянки показують, як вони насолоджуються ранками та бузком.

При цьому на інших відео можна побачити, яким чином громадяни проникають на територію саду ім. Гришка. На кадрах, оприлюдненими у соцмережах, видно натовп, який стоїть під парканом та біля зачинених воріт. У якийсь момент можна побачити, як люди лізуть через паркан, щоб пробратись всередину і “зустріти світанок”.

У Telegram-каналі Los Solomas Kyiv розповіли з посиланням на власні джерела, що перед входом в сад є пост охорони. Вартовий попереджав присутніх, що територія офіційно відкривається о сьомій ранку. При цьому декого пропускали, а дехто дійсно “штурмував паркан”.

Події в Києві – що відбувається біля саду ім. Гришка Фото: Скриншот

На сторінках Київської міської державної адміністрації та ГУ Національної поліції у місті Київ поки що немає реакції на поведінку киян, які проникають в ботсад не у робочі години.

Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка — науково-дослідна установа Національної академії наук, яка має площу 130 га та розташована у центрі Києва. Головне призначення саду — проведення досліджень, збереження генофонду рослин та просвітницька діяльність. На території розміщена оранжерея. Загальна кількість видів рослин, яка вирощується у центрі столиці — 17 тис.

Нагадуємо, 30 квітня КМДА повідомила про демонтаж скульптурної групи, яка символізували “возз’єднання” слов’янських народів. Тим часом у столиці закрили кілька станцій метро, які опинились під загрозою підтоплення.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *