Кличко відсторонив директора метро після розслідування Bihus – подробиці – відео

Фото: Вечірній Київ | Директора київського метро звільняють після 10 років служби

У відео журналісти розповіли про статки рідних Віктора Брагінського, а зокрема квартири і земельні ділянки за кілька мільйонів. Мер столиці вважає, що поведінка директора метрополітену “виглядає погано” по відношенню до киян.

Related video

Міський голова Києва Віталій Кличко в четвер, 14 березня, оголосив про відсторонення директора столичного метро Віктора Брагінського від виконання обов’язків. Сталося це лише за декілька годин після виходу розслідування журналістів Bihus.info. Про своє рішення мер написав у Telegram.

“Злий вечір. З неприємними, скажемо так, відкриттями для мене…Висновок. Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязків директора столичного метро. Або не пручатиметься і сам напише заяву на звільнення”, — написав Кличко.

Крім того, столичний міський голова додав, що далі фактами, оприлюдненими в розслідуванні журналістів Bihus.info, мають займатися правоохоронні органи.

“З філософського: всім в душу не заглянеш. Але, коли тобі брешуть в очі, а за спиною дістають кроликів з капелюха, – виглядає це надто погано. І не тільки по відношенню до мене особисто, а по відношенню до киян”, — йдеться у повідомленні.

Розслідування Bihus.info про Брагінського

Зазначимо, у четвер, 14 березня, журналісти Bihus.info опублікували розслідування про Віктора Брагінського, який 10 років очолює столичний метрополітен. Зокрема команда розповіла про майно рідних Брагінського.

За даними журналістів-розслідувачів, на матір-пенсіонерку Брагінського оформлено дві двокімнатні квартири у ЖК White Lines, придбані у січні 2024 року. Повідомляється, що кожна з них коштує від 10 мільйонів гривень, проте жінка відмовилась пояснити, звідки у неї такі гроші.

Крім того, у відео повідомили, що його “не зовсім колишня дружина” Ольга Брагінська придбала двокімнатну квартиру у ЖК “Річмонд” за 3 мільйони гривень. Крім того, жінка володіє ділянкою за $760 тисяч у селищі Козин Київської області.

А також команда Bihus.info з’ясувала, що сестра Брагінського купила в нього “землю з космічною націнкою” за 2 млн грн у Київський області.

На момент публікації матеріалу директор столичного метро Віктор Брагінський не коментував у своїх соцмережах відео розслідувачів та відсторонення від посади.

Нагадаємо, раніше журналісти Bihus оприлюднили відео, у якому повідомили, що ТОВ Kinokit регулярно виграє тендери державного телеканалу “Рада”. На таємному мистецькому конкурсі його керівництво обирає компанію, яка за 100 млн гривень на рік робить контент для телемарафону.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *