Мовний скандал у Києві — таксист обізвав божевільною через українську мову — відео

Фото: Скриншот | Таксист з Києва, який потрапив у мовний скандал

Таксист відмовився везти пасажирок, які хотіли, щоб їх обслуговували державною мовою, свідчить відео. Мовний омбудсмен пообіцяв, що чоловіка відшукають і покарають.

Related video

Українська громадянка звернулась до київського таксиста з проханням спілкуватись з нею державною мовою. У відповідь таксист назвав її хворою та відмовився довезти до місця призначення. Про подію стало відомо завдяки відео, опублікованому Telegram-каналом “Україна Новини Війна”.

Важливо Мовний скандал у Харкові: таксист-любитель РФ заявив, що "України не існує" (відео)

На перших же секундах запису чути, як таксист обзиває жінку: каже — “Ви хворі, до побачення”. При цьому жінка запитує, чого він відмовляється виконати її прохання.

Поки триває запис, чоловік витягує з таксі речі пасажирки та її подруги. Жінка, яка веде запис запитує: “Чому ви не можете обслуговувати мене в цій країні моєю мовою”. Стає зрозуміло, що замовлення скасують, оскільки таксист відмовився продовжити роботу.

Наразі невідомо, якою була передісторія спілкування пасажирок і таксиста, який їх висадив посеред міста.

Зазначимо, номер чорного авто HYUNDAI SONATA 2015 р.в. КА 2466 ВМ, в якому везли жінок, можна відшукати у спеціальному сервісі. Авто належить фізичній особі — мешканцю Солом’янського району столиці.

На сторінці Facebook Уповноваженого за захисту української мови Тараса Кременя з’явилась реакція на подію. Посадовець зазначив, що звернувся до правоохоронних органів та служби таксі, щоб встановити особу чоловіка. Його можуть притягнути до відповідальності — можлива сплата штрафу за порушення мовного закону. Розмір штрафу — від 3400 до 5100 грн.

Тим часом служба таксі Bolt, яку назвав Кремінь, не публікувала у Facebook коментарів щодо ситуації.

Нагадуємо, у серпні в Дніпрі стався інший мовний скандал, про який розповів Фокус. У мережі опублікували відео, на якому власниця магазину заявила, що відмовляється обслуговувати українців, а працюватиме лише з російськомовними. Схожа ситуація виникла у Харкові: там охоронець запропонував громадянці “зняти каструлю з голови” у відповідь на її вимогу говорити на державній.

Між тим у Броварах громадянка побажала воїну ЗСУ “підірватись на міні”: побажання пролунало після того, як їй зробили зауваження через цінники російською мовою.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *