Нагадала світові про війну: українка за добу підкорила дві 8-тисячні гори (фото)

Українська альпіністка Антоніна Самойлова

Своє сходження Тоня присвятила загиблому воїну Грянику Олександру, який все життя мріяв зійти на Еверест. Альпіністка підняла його фото на вершину світу і зробила світлину аби закарбувати цей момент назавжди.

Related video

Українська альпіністка Антоніна Самойлова встановила новий рекорд зійшовши на два складних восьмитисячники Еверест та Лхоцзе за добу. Про це повідомляє “Межа”.

Також Антоніна Самойлова стала першою жінкою в історії українського альпінізму, хто тричі піднявся на Еверест. Жінка 3 роки поспіль здіймалася на гору і встановлювала український прапор на Евересті — за кожен рік війни.

Українка розпочала свою експедицію 17 квітня аби зробити траверс Еверест – Лхоцзе. Втім через хворобу змушена була повернутися.

Українська альпіністка Антоніна Самойлова

21 травня Антоніна Самойлова вийшла з третього табору аби здійснити історичне сходження. 22 травня вона підняла український прапор на вершину світу, де було написано: “Still fighting for freedom”. Тим самим альпіністка нагадала світу, що українці все ще борються за свою свободу.

“Пам’ятаю як я вже спускалася з вершини і на сходах Хіларі (це технічно складна ділянка Евересту прямо біля вершини) помітила альпініста з Кенії, який йшов без кисню на вершину. Він створив чергу, адже вже був без сил. Я подумала про себе “буде смерть сьогодні” і мені стало дуже моторошно”, – поділилася альпіністка.

Наступного дня Тоня дізналась що він помер, навіть не дійшовши до вершини, альпіністка бачила його в останні хвилини його життя.

В ніч на 23 травня альпіністка почала збиратися на Лхоцзе і вже о 6 ранку була на вершині гори. Того ж дня вона повернулась в базовий табір. Без сну українка була 65 годин.

Українська альпіністка Антоніна Самойлова

Своє сходження Антоніна Самойлова присвятила загиблому воїну Грянику Олександру, який все життя мріяв зійти на Еверест. Альпіністка підняла його фото на вершину світу і зробила світлину аби закарбувати цей момент назавжди.

Нагадаємо, що дослідники вважають, що Еверест може стати найвищим звалищем у світі. У базовому таборі Евересту щороку викидають приблизно 75 тонн сміття.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *