Навчальний рік 2023-2024 — чи можна пропустити перший урок через тривогу — відповідь МОН

Фото: УНІАН | Ілюстративне фото: київські школярі займаються в укритті під час тривоги

За словами міністра освіти Оксена Лісового, вчителі мають давати можливість відпрацювати пропущені заняття та контрольні, адже безпека дітей важливіша за навчальну програму.

Related video

Міністр освіти й науки Оксен Лісовий наголосив, що якщо школярі через нічні тривоги відчувають втому, їх не слід змушувати йти на перший урок. Про це в п’ятницю, 18 серпня, міністр написав на своїй Facebook-сторінці.

Він підкреслив, що в таких випадках допустимо пропустити урок і заповнити пропущене пізніше, використовуючи можливості онлайн-платформи Всеукраїнської школи.

“Треба бути реалістами й розуміти, що втомлена дитина навряд чи зможе сприймати матеріал на уроці та мати необхідний рівень концентрації. Часом дорослим так само складно сфокусуватися після безсонної ночі, тоді що говорити про школярів”, — пише Лісовий.

У разі, якщо учень пропустив контрольну, міністр запропонував дати йому шанс доскласти роботу, а освітній процес орієнтувати на головне, використовуючи академічну свободу.

Він також відповів на запитання про поведінку вчителя в разі початку тривоги, коли діти в класі перебувають, але він перебуває поза приміщенням. Лісовий сказав, що вчитель має перервати заняття й піти в укриття, де за можливості продовжити урок.

Лісовий зазначив, що поточний період складний для всіх через війну, і важливо берегти як свої сили, так і піклуватися одне про одного.

“Чому наголошую на цьому? Тому що це питання не стільки про академічну успішність і правила, скільки про ментальне здоров’я — і школярів, і педагогів. Усім зараз важко. Війна стосується кожного з нас. Привносить зміни в життя, у його різні сфери. Додається навантаження, якого б у мирний час не було. Тому зараз як ніколи важливо берегти свій ресурс і одне одного”, — резюмував міністр.

Нагадаємо, раніше в МОН повідомляли, що очна чи заочна форма навчання тієї чи іншої школи залежатиме від наявності захисних споруд.

Раніше також повідомлялося, що новий навчальний рік близько 80-85% шкіл в Україні розпочнуть в очному або змішаному форматі.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *