Пенсії в Україні – у ПФУ пояснили процедуру відновлення втраченого посвідчення

Фото: Українські новини | яка процедура відновлення документа в Україні

Особи, які мають посвідчення-книжку, мають звернутися до ПФУ, щоб змінити документ. Оформити отримання пенсійного посвідчення можна й у додатку “Дія”.

Related video

Для відновлення втраченого пенсійного посвідчення є кілька способів. На сайті Пенсійного фонду України (ПФУ) можна відновити документ.

Громадянин у разі втрати пенсійного посвідчення, повинен звернутися до представників Пенсійного фонду. Працівники інстанції зроблять відповідну позначку щодо його відсутності. Замінити відповідне посвідчення є можливість у разі його втрати, а також якщо старий документ. Якщо посвідчення виявилося непридатним або громадянину призначили інший вид пенсії. Також заміна відбувається, якщо змінилися обставини опіки та піклування.

Пенсійне посвідчення можна отримати й у додатку “Дія”. У тому разі, якщо пенсіонер отримав свій документ після 2014 року, він автоматично зможе у додатку побачити. Особи, які мають посвідчення-книжку, мають звернутися до ПФУ, щоб змінити документ.

Сервісні центри також надають послуги щодо відновлення документа.

Щоб отримати нове пенсійне посвідчення, необхідно подати певний перелік документів. Зокрема, передбачається надавання таких:

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта для фізичних осіб;
  • документ, що засвідчує особу/повноваження особи як представника;
  • фото;
  • зразок підпису (для електронного пенсійного посвідчення).

Нагадаємо, 24 липня у Міністерстві юстиції нагадали, що у пенсіонерів-боржників можуть забрати до 50% виплат. Норми законодавства визначають, що розмір відрахувань із таких доходів боржника розраховується із суми, що залишається після утримання податків. З пенсії може бути відраховано не більше половини на відшкодування завданих збитків, які заподіяв боржник.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *