Без права внесення застави: суд відправив за ґрати нардепа від ОПЗЖ Пономарьова (відео)

Фото: Скриншот | Олександр Пономарьов, нардеп від забороненої ОПЗЖ

Суд ухвалив рішення помістити нардепа, підозрюваного в держзраді, у СІЗО на два місяці.

Related video

Народного депутата від забороненої партії ОПЗЖ Олександра Пономарьова заарештували на два місяці без права внесення застави. Про це 25 липня повідомляє видання “Ґрати”.

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення в закритому режимі.

У чому підозрюють Олександра Пономарьова

Пономарьова підозрюють у державній зраді. За версією слідства, під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну нардеп, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно співпрацював із російською владою. Він перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки в місцевих “філіях” банківських установ РФ і організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам.

Коли Пономарьов поїхав до Києва, він продовжив координувати підприємства, які допомагають Росії у війні проти України.

Олександр Пономарьов є депутатом Верховної Ради 9-го скликання від забороненої партії “Опозиційна платформа — За життя.” З 24 лютого по 1 червня 2022 року він пропустив усі засідання Ради під час війни, крім голосування за воєнний стан.

У грудні 2021 року журналісти “Схем” з’ясували, що Пономарьов має російське громадянство і пов’язаний із компаніями з виробництва мастил для танків ЗСУ. У Бердянську нардепа називали “тіньовим господарем” міста і “місцевим феодалом”.

Нагадаємо, 24 липня СБУ спільно з ДБР повідомили про підозру чинному народному депутату України від забороненої партії “ОПЗЖ” Олександру Пономарьову.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *