Перетин кордону – чоловік вирвався від прикордонників та втік до Угорщини

Фото: ДПСУ | Українець кинувся навтьоки у бік Угорщини

Прикордонники наздогнали українця й завалили на землю, але чоловік знову вирвався від представників ДПСУ та перебіг на угорську сторону пункту пропуску, куди українським правоохоронцям заборонено заходити.

Related video

На контрольно-пропускному пункті “Астей”, що на кордоні з Угорщиною, чоловік вирвався від прикордонників та втік до сусідньої держави. Журналіст Віталій Глагола у Telegram повідомив подробиці з посиланням на джерела у Держприкордонслужбі. Речник відомства Андрій Демченко підтвердив в коментарі “24 Каналу”, що справді 17 квітня на одному з КПП на Закарпатті чоловік втік в Угорщину.

У відомстві розповіли, що чоловік у незаконний спосіб перетнув кордон. Він скористався інфраструктурою пункту пропуску, дістався до виходу з КПП. Згодом прикордонник намагався його затримати, оскільки зрозумів, що українець намагається незаконно перетнути кордон.

“Ттому вдалось вирватися і втекти на територію Угорщини”, – розповів Демченко.

Речник Держприкордонслужби додав, що втікачу напередодні, 16 квітня, під час спроби перетину кордону в цьому пункті пропуску відмовили. З його слів, утікач “мав розуміння інфраструктури пункту пропуску, чим і скористався”.

Чоловіка, за інформацію Глаголи, відведи до приміщення адмінбудівлі пункту пропуску під час проходження українсько-угорського кордону. У нього намагалися перевірити документи. Натомість українець кинувся навтьоки у бік Угорщини.

Важливо "Будуть не старі діди, а добірні воїни": у "Азові" вигадали спосіб пришвидшення мобілізації

По дорозі прикордонники його наздогнали й завалили на землю. Він знову вирвався від представників структури та перебіг на угорську сторону пункту пропуску, куди українським прикордонникам заборонено заходити.

“Там він успішно оформився в угорців та потрапив до країн ЄС”, — заявив Глагола.

Перетин кордону: як чоловіки втікають з України

У Тисі на Закарпатті потонув 33-річний житель Харкова. Тіло чоловіка у річці помітили румунські прикордонники. За інформацією Держприкордонслужби, від початку повномасштабної війни в Україні під час спроби переплисти річку потонули вже 22 людини.

На Одещині 11 березня українські прикордонники затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон із Молдовою. Мешканці Запорізької області детально спланували свій маршрут і для подолання деяких дистанцій взяли із собою телескопічну драбину. Порушників представники відомства зупинили пострілами.

8 березня поблизу контрольно-пропускного пункту “Порубне” в Чернівецькій області затримали вантажний бус. У транспортному засобі перебували 34 чоловіки мобілізаційного віку. Ухилянти заплатили 10 тисяч євро водію, аби той вивіз їх до Румунії.

Нагадаємо, 3 квітня в Україні ухвалили зміни до правил перетину державного кордону для деяких студентів. У ДПСУ розповіли, що для цього потрібно.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *